Imatge simulacre

Simulacre d'incendi i rescat al port del Port de la Selva

query_builder   9 maig 2012 17:22

event_note Nota de premsa

Simulacre d'incendi i rescat al port del Port de la Selva

Imatge simulacre
Les instal·lacions del Club Nàutic del port del Port de la Selva han estat avui l’escenari d’un exercici on s’ha simulat l’incendi d’una embarcació d’esbarjo en què ha resultat ferit un tripulant. L’objectiu de l’exercici ha estat posar a prova els protocols d’actuació en cas d’emergència del Pla d’autoprotecció del port. En el supòsit de simulacre hi han intervingut mitjans humans, marítims i materials, amb l’objectiu de fer front a l’emergència.
 
 
En l’exercici  d’avui, un mariner del Club Nàutic ha detectat l’incendi en un veler amarrat i ha donat l’avís que ha activat els protocols de trucades al 112 i al CECAT i els protocols d’actuació del port. A continuació, la marineria del Club ha procedit a l’aïllament de l’embarcació incendiada, han contingut la possible fuita de combustible i han traslladat el ferit, que havia caigut a l’aigua, a un punt de desembarcament. Els Bombers han extingit l’incendi de l’embarcació i  han col·laborat en l’assistència al ferit.
Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local s’han ocupat del control d’accessos i d’establir els perímetres de seguretat necessaris. El mateix ha fet el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil a la bocana del port.
 
Els efectius del SEM s’han fet càrrec de l’atenció al ferit.
 
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat dues autobombes i dos vehicles que comandament, amb un total de set efectius.
 
L’exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat,  la Direcció General de Protecció civil i el Club Nàutic Port de la Selva. Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció implicats en la resolució d’emergències, com ara els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil, Servei d’Emergències Mèdiques, el guardamolls, mariners del Club Nàutic i representants de l’Ajuntament del municipi.

3  

Imatges

Imatge 1 del simulacre de Port de la Selva

Imatge 1 del simulacre de Port de la Selva 1171

Imatge 2 del simulacre de Port de la Selva

Imatge 2 del simulacre de Port de la Selva 1114

Imatge 3 del simulacre de Port de la Selva

Imatge 3 del simulacre de Port de la Selva 143