El delegat del Govern participa en l'acte institucional amb motiu del dia d'Europa

query_builder   9 maig 2012 21:01

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern participa en l'acte institucional amb motiu del dia d'Europa

El delegat del Govern durant l'acte de commemoració
El delegat del Govern durant l'acte de commemoració
L’Ajuntament de Girona ha organitzat al Saló de Descans del Teatre Municipal l’acte institucional del dia d’Europa, que ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat. La commemoració ha servit veu a estudiants europeus que cursen actualment els seus estudis a la Universitat de Girona i també per gironins que, a través d’un vídeo, han explicat la seva experiència en ciutats europees dins el programa Erasmus. També hi han intervingut alumnes de l’Escola Montfalgars i de l’Institut Santiago Sobrequés que participen en projectes Comènius.
 
L’acte ha finalitzat amb els parlaments de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós; del president del Consell Català del Moviment Europeu, Lluís M. de Puig, i del delegat del Govern, Eudald Casadesús, que ha destacat el testimoniatge dels joves per l’Europa del futur i també la necessitat de superar les dificultats actuals amb la intensificació de les polítiques comunes, és a dir, amb més Europa.
 
El 9 de maig de 1950 Robert Schuman va presentar la proposta coneguda com a “Declaració Schuman”, que proposava la creació d’una Europa organitzada per tal de mantenir unes relacions pacífiques entre els països europeus que en formaven part. Aquesta proposta va ser l’embrió de la creació del que avui dia és la Unió Europea, per això el 9 de maig va ser el dia escollit per celebrar el Dia d’Europa a la cimera de la UE que va tenir lloc a Milà el 1985.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Una imatge de l'acte

Una imatge de l'acte
JPG | 1563