La presidenta de l'ICD afirma que "el talent femení és imprescindible per a què la societat avanci"

Montse Gatell ha participat en la inauguració d'una reunió a Barcelona de la Xarxa de polítiques d'igualtat en els fons estructurals i el fons de cohesió 2007-2013

query_builder   10 maig 2012 14:42

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'ICD afirma que "el talent femení és imprescindible per a què la societat avanci"

Montse Gatell ha participat en la inauguració d'una reunió a Barcelona de la Xarxa de polítiques d'igualtat en els fons estructurals i el fons de cohesió 2007-2013

Inauguració de la reunió
Inauguració de la reunió
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha manifestat aquest matí que “el talent femení és imprescindible per a que la societat avanci, tant des del punt de vista econòmic, com des de la perspectiva social i el benestar de les persones”. Segons Gatell “la pèrdua del talent femení ha de ser entesa com una pèrdua per al conjunt de la societat ja que un país format per homes i per dones no pot ser observat i analitzat des d’una única perspectiva”.
 
En la seva intervenció, Gatell també ha destacat que “per a la Unió Europea les polítiques d’igualtat no són només una prioritat, sinó també una exigència imprescindible de respecte dels drets de la persona i una condició necessària per poder avançar en termes de creixement econòmic i sostenibilitat social”.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha fet aquestes declaracions en el marc de l’acte d’inauguració de la cinquena reunió plenària de la Xarxa de polítiques d’igualtat en els fons estructurals i el fons de cohesió 2007-2013, organitzada per la Unió Europea, el Ministeri de Sanitat, Serveis socials i Igualtat, i l’Institut Català de les Dones. En la reunió, que tindrà lloc al llarg del dia d’avui i demà en el World Trade Center de Barcelona, participen unes 80 persones expertes en polítiques d’igualtat de tot l’Estat espanyol que gestionen projectes en el marc del Fons social europeu i fons FEDER.
 
Per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, també han participat en aquest acte la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Esther Sánchez, i el director general d’Afers econòmics, Salvador Estapé. Esther Sánchez ha destacat la importància de fer trobades d’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques en polítiques públiques dirigides a aconseguir la igualtat d’oportunitats entre homes i ha reivindicat “la revalorització del  paper de les Administracions públiques com a líders que contribueixen amb les seves actuacions al desenvolupament social i econòmic”.  
 
Per la seva banda, el director general d’Afers econòmics ha destacat la importància estratègica de  fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones com a instrument de desenvolupament econòmic i d’augment de la productivitat, per la qual cosa, ha advertit, “caldrà que regions desenvolupades com Catalunya participin en el repartiments dels fons europeus de 2014-20 d’acord amb la proposta de la Comissió Europea, és a dir amb un manteniment dels recursos respecte de 2007-13”. Estapé ha explicat que Catalunya ha gestionat 10.400 milions d’euros en ajudes comunitàries des de l’any 1989.