El conseller de Salut intervé al Consell de Ministres de la Unió Europea a Brussel·les

query_builder   10 maig 2012 18:23

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut intervé al Consell de Ministres de la Unió Europea a Brussel·les

Boi Ruiz ha estat el representant de totes les comunitats autònomes de l’Estat espanyol, amb una intervenció en català davant del Consell de Ministres d’Educació, Joventut, Cultura i Esport de la Unió Europea.
 
El conseller ha visitat també la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les.
 
Avui, 10 de maig de 2012, el conseller Boi Ruiz ha intervingut en català davant del Consell de Ministres d’Educació, Joventut, Cultura i Esport de la Unió Europea, ja que la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya ha assumit al llarg del primer semestre d’aquest any la representació autonòmica al Consell de la UE per a l’àmbit de l’esport.
 
Els temes abordats al Consell han estat els reptes futurs de la Unió Europea en la lluita contra el dopatge en l’esport recreatiu. En aquest sentit, el conseller de Salut ha defensat la posició comuna per a aquest àmbit de totes les comunitats autònomes de l’Estat, partidàries que les organitzacions esportives i els estats membres de la UE es comprometin amb els criteris establerts per l’Agència Mundial Antidopatge tenint en consideració l’ordenament jurídic de cada estat.
 
A banda, ha exposat els tres reptes principals que es plantegen en l’abordatge dels reptes contra el dopatge. En primer lloc, Boi Ruiz ha fet referència a la necessitat de reforçar la investigació i la implementació de sistemes de detecció del consum en esportistes associats a organitzacions esportives de competició, ja que és en el context de l’esport organitzat i regulat pels estatuts associatius on pot regular-se la prohibició del consum i les pràctiques de la llistat de l’Agència Mundial Antidopatge.
 
Com a segon repte important per a les comunitats autònomes de l’Estat, el conseller de Salut ha destacat la necessitat d’invertir en campanyes d’informació i sensibilització adreçades a la població civil en relació amb els riscos derivats del consum de substàncies dopants i a la regulació de la seva venda, així com la conveniència de fer arribar als diferents àmbits socials informació referent als efectes del dopatge.
 
En aquest sentit, Boi Ruiz ha destacat que les accions haurien d’anar acompanyades de programes de lluita contra el problema de l’automedicació, perquè les substàncies dopants no són, majoritàriament, substàncies il·legals sinó que es tracta de productes fabricats per empreses farmacèutiques i comercialitzats a oficines de farmàcia.
 
Per últim, el conseller ha exposat, com a tercer repte important en la lluita contra el dopatge esportiu, la creació d’una política europea comuna per a la regulació de la comercialització d’aquests productes, així com la col·laboració entre estats per a la detecció de xarxes de tràfic d’aquestes substàncies fora del marc legal.
 
Durant el seu viatge, Boi Ruiz també ha visitat la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les, acompanyat per Albert Marco, director del Consell Català de l’Esport.