govern

Rigau anuncia que Ensenyament becarà part dels alumnes del grau en Educació Primària per a l'aprenentatge de l'anglès

query_builder   10 maig 2012 12:58

event_note Nota de premsa

Rigau anuncia que Ensenyament becarà part dels alumnes del grau en Educació Primària per a l'aprenentatge de l'anglès

Foto petita
  • L’alumnat del primer curs del grau en Educació Primària en anglès de la UAB rebrà totes les assignatures en llengua anglesa, excepte les relacionades amb la llengua i la didàctica de la llengua.
 
  • Per això, els alumnes del primer curs que ho sol·licitin podran estudiar anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes amb una beca.
 
  •  L’objectiu és garantir en els futurs mestres l’aprenentatge de l’anglès per tal que puguin impartir qualsevol assignatura en aquesta llengua.
 
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat avui que el Departament d'Ensenyament becarà una part dels alumnes que cursaran el primer curs del grau en Educació Primària en anglès (Facultat de Ciències de l’Educació) a la Universitat Autònoma de Barcelona per tal que puguin estudiar anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes.
 
Els becats seran aquells alumnes que cursin el primer curs (entre 75 i 80  alumnes del total de 300 que cursen el grau en Educació Primària en anglès) que ho sol·licitin. L’alumnat del primer curs rebrà totes les assignatures en llengua anglesa, excepte les relacionades amb la llengua i la didàctica de la llengua. Posteriorment, i a mesura que avanci el grau, s’anirà estenent la iniciativa d’impartir les classes en anglès.
 
L’objectiu és aconseguir millorar l’anglès en la formació inicial dels mestres, i assegurar d’aquesta manera que poden impartir classes en anglès d’assignatures no lingüístiques.
 
Així ho ha anunciat la consellera Rigau durant la inauguració del Congrés Internacional TRICLIC, una jornada sobre l’aprenentatge i l’ensenyament de llengües estrangeres que té lloc a la UAB.
 
Segons la consellera Rigau, “cal una aposta valenta, necessitem professorat polivalent, cal gent que pugui impartir matèries en anglès. És una experiència innovadora, un missatge d’exigència”. La titular d’ensenyament ha afegit que “la formació és cada cop més exigent. Parlem de formar mestres que puguin fer el 80% de les classes en anglès”.
 
Irene Rigau ha afirmat que “quan més alta sigui la qualitat d’aquesta formació i més adequades les capacitats de la societat més bon servei podrem donar”. Rigau ha recordat que la Llei d’Educació de Catalunya persegueix el domini plurilingüe dels alumnes i que “la força dels projectes, de la direcció dels centres docents i la possibilitat d’escollir ens ha de permetre explotar el capital formatiu que tindrem”.
 
 
 
10 de maig de 2012

2  

Fitxers adjunts

Tall de so consellera Rigau

Tall de so consellera Rigau
MP3 | 735

Fotografia

Fotografia
JPG | 212