El Parc Natural del Cadí-Moixeró acull aquest cap de setmana una trobada d'espeleologia

query_builder   10 maig 2012 13:53

event_note Nota de premsa

El Parc Natural del Cadí-Moixeró acull aquest cap de setmana una trobada d'espeleologia

 
La nova edició de la trobada ESPELEO&CANYONS-2012 servirà per explicar la nova regulació del descens de barrancs
 
 
Els pròxims dies 11, 12 i 13 de maig, la Federació Catalana d’Espeleologia organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bagà, el Parc Natural del Cadí-Moixeró del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el Consell Comarcal del Berguedà, la Secretaria d’Esports de la Generalitat i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya una nova edició d’ESPELEO&CANYONS. La trobada serà a la vila de Bagà (Berguedà) aprofitant que es volen presentar els acords sobre la nova regulació del descens de barrancs a l’interior del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Aquesta regulació ha estat el resultat d’un treball intens entre la Federació d’Espeleologia de Catalunya i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb la participació també de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.
 
L’objectiu de la nova regulació és gestionar una activitat de la qual fins fa poc es desconeixia la dimensió i importància dins el parc, amb l’objectiu de compatibilitzar-la amb la preservació dels valors naturals objecte de conservació. Així, s’han establert diferents categories de barrancs per facilitar el descens d’aquells més freqüentats, regular el nombre de descensos en aquells on es pugui generar amb el temps algun problema d’afectació a plantes o animals, i limitar l’accés a aquells que per les característiques pròpies i la situació poden patir afectacions importants a la flora o fauna.
 
S’habilitaran protocols i impresos per sol·licitar autorització per al descens a tots els barrancs en què l’activitat es pugui desenvolupar, i s’establiran en alguns casos limitacions pel que fa al nombre de grups.
 
Cal destacar la important feina duta a terme per la Federació Catalana d’Espeleologia, que ha resseguit els diferents barrancs a fi de conèixer l’estat del seu equipament i detectar possibles afectacions a la natura, La informació recollida pels diferents voluntaris membres de la Federació ha estat de gran valor a l’hora de consensuar i establir els criteris de gestió.
 
A més de la presentació de la nova normativa de regulació, les jornades oferiran moltes activitats de formació, coneixement, intercanvi d’experiències, projeccions i una visita guiada al Parc Natural del Cadí-Moixeró.
 
Aquesta trobada a Bagà suposa una nova mostra de la importància dels parcs naturals de Catalunya com a element de dinamització social i econòmica dels territoris on s’ubiquen. A més, la trobada ajudarà a generar activitats en el sector turístic de la zona aquests dies, el qual també pot sortir beneficiat a partir d’ara amb l’establiment de garanties en el desenvolupament d’una nova activitat de lleure dins el parc com és el descens de barrancs.