Entrega de les Mencions Festibity

President Mas: "En un moment on s'estan prenent decisions complicades, les universitats catalanes estan donant un senyal de maduresa"

query_builder   10 maig 2012 22:27

event_note Nota de premsa

President Mas: "En un moment on s'estan prenent decisions complicades, les universitats catalanes estan donant un senyal de maduresa"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre la 10a edició de la Festibity, la festa de les tecnologies de la informació
El president Mas entregant una de les Mencions Festibity
El president Mas entregant una de les Mencions Festibity
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït aquesta tarda la postura de les universitats catalanes perquè “estan donant un senyal de maduresa i d’entendre quina és la situació real” en un moment en què en aquest àmbit “s’estan prenent decisions complicades, que no són fàcils d’acceptar”, ha explicat el president. En aquest sentit, els ha donat les gràcies per unir forces i “posar-se a remar” per tal que “la universitat segueixi complint la funció que vol complir en un país que vol ser avançat com el nostre”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge en el decurs de la Festibity, la festa de les tecnologies de la informació que enguany ha celebrat la seva 10a edició a l’edifici Media-TIC de Barcelona.
 
Durant el seu discurs, el president ha remarcat el gran èxit que suposa que Barcelona i Catalunya hagin aconseguit ser la capital mundial del Mobile World Capital. Artur Mas ha destacat que “competíem amb ciutats que tenen molta força i influència en el món com Milà, Munic o París i, a més competíem amb governs d’estats que s’hi van posar amb molta força”, però, malgrat això, Barcelona se’n va sortir. “La feina de les institucions va ser intentar atreure una capitalitat que té voluntat i vocació de permanència, però ara la vostra feina és treure tot el suc possible d’aquest fet”, ha subratllat el president. I això, ha dit, ho han de fer “les empreses i els professionals de tot aquest sector TIC que avui té un gran nivell”.
 
El president ha explicat que en aquests moments el Govern està elaborant un “pla ambiciós” en matèria de Telecomunicacions i TIC, “procurant estalviar, però procurant també que, amb contactes una mica a llarg termini, es vagi fent pinya al país i hi hagi oportunitats perquè empreses que no són tan grans vagin creixent”. Un fet, ha dit que “és molt important per al futur industrial i tecnològic de nostre país”.
 
En paral·lel, l’Executiu també està desenvolupant el Pla d’Energia 2012-2020 que va aprovar fa pocs dies al Govern i que, tal i com ha destacat el president, “intenta fixar uns objectius a 9 anys vista que ens situïn com a país en l’avantguarda dels països més avançats d’Europa”. Aquest, ha assegurat, és un altre dels àmbits on Catalunya “pot intentar assumir un cert lideratge i esdevenir un cert exemple d’eficiència”.
 
Davant dels professional de les tecnologies de la informació, Artur Mas ha volgut donar les gràcies a la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) “per totes les promocions d’èxit” i per demostrar que és una universitat que “està a dalt de tot de les universitats d’informàtica de Catalunya, de l’Estat i de bona part d’Europa”.
 
La Festibity ha reunit a més de 500  professionals del sector de l’energia i les tecnologies de la informació (TI), així com persones de l’àmbit universitari i personalitats rellevants. Durant l’acte, organitzat per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB- UPC) i per FIB Alumni, l’associació d’antics alumnes, s’han entregat les Mencions Festibity, que anualment reconeixen a les persones o empreses que hagin destacat en l’àmbit de les tecnologies de la informació.
 
L’acte també ha comptat amb la presència del president de FIB Alumni, Albert Pallejà; el rector de la Universitat Politècnica, Antoni Giró; la degana de la Facultat d’Informàtica, Núria Castell, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba.

1  

Imatges

Entrega de les Mencions Festibity

Entrega de les Mencions Festibity 177