El secretari de Salut Pública, Francesc Sancho, dóna el tret de sortida a la caminada de la FiraGran 2012

query_builder   11 maig 2012 12:16

event_note Nota de premsa

El secretari de Salut Pública, Francesc Sancho, dóna el tret de sortida a la caminada de la FiraGran 2012

Fira Gran
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El secretari d’Estratègia, Coordinació i Salut Pública, Francesc Sancho, ha participat a la caminada de FiraGran per recordar la importància que tenen l’activitat física i l’alimentació saludable en l’envelliment actiu de la població.
 
L’edició d’enguany de FiraGran, que tindrà lloc entre el 10 i el 13 de maig, coincideix amb la celebració de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional. Aquesta trobada és una cita clau anual on es tracten temes relacionats amb les noves problemàtiques de la gent gran. Durant aquests dies es faran més de 400 activitats gratuïtes centrades en diferents espais temàtics. S’espera que la participació sigui de més de 120.000 persones.
 
Participació del Departament de Salut a FiraGran
 
Amb motiu de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional, l’estand del Departament de Salut, amb el lema “Actius amb salut”, ofereix consells i informacions que ajuden a una millor qualitat de vida de la gent gran. A més d’actuar com a punt d’informació, a l’espai de l’estand, d’uns 50 m2, s’hi realitza una activitat d’orientació sobre els hàbits saludables en relació amb l’alimentació i l’activitat física a partir de la presa de les constants vitals (tensió, pes, alçada) de la gent gran.
 
Per afavorir les relacions intergeneracionals s’ha elaborat un joc per exercitar la memòria que recull consells de salut que permetran als avis compartir-los amb els seus néts i mostrar-los com ells els segueixen.
 
El Departament de Salut també disposa d’una “Aula de la gent gran activa i segura”, on cada dia al matí i a la tarda s’hi fan xerrades i tallers sobre diferents temàtiques: recomanacions sobre l’activitat física adequada a l’edat, informació sobre com ha de ser una alimentació equilibrada i adaptada a les característiques de cadascú i consells sobre els medicaments, aquest darrer amb la col·laboració de l’equip d’infermeria de Sanitat Respon del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).
 
Així mateix, el Departament de Salut aporta, a través del SEM una ambulància que atén les incidències sanitàries durant tots els dies de la fira.