Demà dissabte s'inicia la temporada de pesca a les aigües d'alta muntanya

query_builder   11 maig 2012 14:52

event_note Nota de premsa

Demà dissabte s'inicia la temporada de pesca a les aigües d'alta muntanya

Demà dissabte, dia 12 de maig, comença la temporada de pesca a les aigües d’alta muntanya, que s’allargarà fins al 30 de setembre, excepte a les zones de pesca controlada intensiva, que tancaran el 5 de novembre.
 
La principal novetat d’enguany és que no s’expediran permisos mitjançant el telèfon d’atenció ciutadana 012 en aquestes aigües. Les sol·licituds es podran realitzar via Internet (Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya), presencialment a qualsevol oficina dels Serveis Territorials o les Oficines Comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), o dirigint-se a algun dels establiments de la zona, als quals s’han repartit talonaris de pesca.
 
Pel que fa a la regulació de la pesca, entre les novetats més destacades es troba la possibilitat de seguir pescant amb mort durant el mes de setembre en aquelles zones de pesca controlada en què el pla tècnic així ho prevegui. S’estableix un límit de captures per a la truita comuna (Salmo trutta) de 4 exemplars per pescador i dia d’una mida superior als 22 cm en les zones de pesca controlada de salmònids.
 
Atesos els nombrosos canvis que s’han produït enguany en la delimitació i classificació de zones de pesca controlada, aquest any s’ha canviat la numeració de totes les zones de pesca. S’aconsella al pescador revisar el llistat de zones de pesca controlada abans de sortir a pescar, publicat al DOGC com a annex de la resolució anual de pesca i també disponible al web de l’Àrea de Pesca Continental (www.gencat.cat/pesca/continental). A més, en aquest web es poden consultar gràficament totes les zones de pesca controlada i zones lliures sense mort de Catalunya mitjançant el “Visor de cartografia de caça i pesca continental”.
 
Es recorda a tots els pescadors que cal acreditar la condició de soci o la de federat en cas que hagin marcat alguna d’aquestes opcions en el permís de pesca. El incompliment d’aquesta obligació es considera una infracció lleu i pot comportar sancions que van dels 60 als 300 euros, d’acord amb la normativa vigent.
 
S’espera un inici de temporada amb crescudes generalitzades dels rius degut a les nevades recents i les altes temperatures actuals, per la qual cosa es recomana extremar les precaucions.