Protecció Civil: prealerta del Pla INUNCAT per la possibilitat de xàfecs intensos a la meitat nord del país

Poden produir-se tempestes localment intenses a demarcacions de Girona, Central, Alt Pirineu i Barcelona

query_builder   12 maig 2012 13:05

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: prealerta del Pla INUNCAT per la possibilitat de xàfecs intensos a la meitat nord del país

Poden produir-se tempestes localment intenses a demarcacions de Girona, Central, Alt Pirineu i Barcelona

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès, d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), una prealerta del Pla Especial d'Inundacions de Catalunya INUNCAT, pel risc que es produeixin tempestes que localment poden anar acompanyades de calamarsa.
 
Entre les 14.00 h i les 20.00  d'avui, les comarques on poden caure xàfecs que deixin 20 l/m2 en 30 minuts són:
 
Alt Empordà, Berguedà, Garrotxa, Osona i Ripollès amb major probabilitat, i Alt Urgell, Alta Ribagorça, Bages, Baix Empordà, Cerdanya, Gironès, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla de l'Estany, Selva, Solsonès, Vall d'Aran, i Vallès Oriental, amb menor probabilitat.
 
Entre les 20.00 h d'avui i les 02.0 h de la propera matinada, les comarques on poden caure xàfecs que deixin 20 l/m2 en 30 minuts són:
 
Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Cerdanya, Garrotxa, Gironès, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla de l'Estany, Ripollès, Selva, Solsonès, Vall d'Aran i Vallès Oriental (totes amb un probabilitat no gaire elevada)
 
Es preveu que l'episodi porti precipitacions en forma de xàfecs i poden anar acompanyats de tempesta i localment també de calamarsa.
 
 D'altra banda, ENDESA Generación a informat a la DGPC de l'aplicació de mesures correctores (augmentar el cabal de desguàs) a les preses següents
 
- Presa de Borén: 10 m3/s
 
- Presa de la Torrassa: 25 m3/s aproximadament
 
- Presa de Tavascan: 10 m3/s
 
 
 
i que com a conseqüència d'això el cabal dels rius Noguera Pallaresa i Noguera de Cardós serà superior a l’habitual. Protecció Civil ha avisat el municipis afectats per tal que prenguin les mesures preventives a les vores dels rius. Aquests maniobres entren dins l'habitual en aquesta època del cicle hidrològic (amb les pluges d'abril i el desglaç).
 
Podeu seguir informant-vos a través del Twitter de la DGPC @emergenciescat