ENERGIA

El Pla Renova't d'enllumenat per a comerços es tanca amb gairebé 600 sol·licituds rebudes

query_builder   14 maig 2012 12:47

event_note Nota de premsa

ENERGIA

El Pla Renova't d'enllumenat per a comerços es tanca amb gairebé 600 sol·licituds rebudes

 

  • La línia d’ajuts, promoguda per l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i gestionada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), incentiva la instal·lació de sistemes d’enllumenat més eficients en establiments comercials

 

  • La mesura mobilitzarà inversions per valor de 4,8 milions d’euros

 

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) han tancat la segona convocatòria del Pla Renova’t d’enllumenat per a comerços amb un total de 593 sol·licituds rebudes. Des de l’obertura del programa, el passat 15 de febrer, s’ha iniciat la tramitació de 337 peticions, mentre que les 256 restants s’han inclòs en una llista d’espera. El Pla Renova’t d’enllumenat per a comerços comptava amb un pressupost d’1 milió d’euros, que permetran mobilitzar inversions per valor de 4,8 milions d’euros per part dels comerços.
 
El Pla Renova’t d’enllumenat per comerços, que estava orientat a fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica en el sector terciari, subvencionarà el 29% del total de la inversió que els comerços han efectuat per substituir els sistemes d’il·luminació (bombetes, fluorescents, làmpades i equips, sistemes de control d’encesa i del nivell de regulació i reubicació dels punts de llum) per altres més eficients energèticament i que permetin reduir la factura elèctrica almenys en un 30%. Els projectes rebuts fins al moment superen aquest mínim amb escreix, ja que la mitjana d’estalvi que preveuen és del 60%. L’import mitjà de cada ajut haurà estat de 2.315 euros.
 
Del total de sol·licituds rebudes, 404 corresponen a la demarcació de Barcelona, 91 a Girona, 46 a Lleida i 51 a Tarragona.
 
El Pla Renova’t d’enllumenat ha estat impulsat per l’ICAEN i tramitat pel CCAM, entitats adscrites al departament d’Empresa i Ocupació, amb l’objectiu d’incentivar l’estalvi i l’eficiència energètica en el sector serveis a Catalunya. La mesura pretén, a més de reduir el consum d’energia, incentivar la indústria i l’activitat de la construcció associada a les instal·lacions elèctriques i a la  rehabilitació de locals.