Adjudicats 55 pisos amb protecció oficial a Torelló

N'hi ha de lloguer i de lloguer amb opció de compra i pertanyen a cinc promocions

query_builder   14 maig 2012 14:11

event_note Nota de premsa

Adjudicats 55 pisos amb protecció oficial a Torelló

N'hi ha de lloguer i de lloguer amb opció de compra i pertanyen a cinc promocions

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui 55 pisos amb protecció oficial a Torelló (Osona). Les normes ofereixen noves condicions d’accés, ja que formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Els 55 habitatges pertanyen a diverses promocions de Torelló situades al  carrer de Capsavila,  al carrer de Segimon Serrallonga (promoció sector la Creu I), al carrer del Compte Borrell (promoció el Castell I), al carrer del Portal de la Carrera (Sector la Carrera) i al carrer Progrés (promoció el Castell II). Hi ha habitatges d’un, dos, tres i quatre dormitoris i la superfície va de 40 m2 a 84,55m2. El preu del lloguer mensual oscil·la entre 151,9 i 366 euros mensuals, més despeses de comunitat i IBI. Alguns dels habitatges tenen places d’aparcament i trasters vinculats.  
 
Els pisos de les promocions de la Creu I, el Castell I i la Carrera són de lloguer i els del carrer Capsavila i el Castell II són de lloguer amb opció de compra.  En aquest darrer cas, la persona adjudicatària signarà un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa adjudicació Torelló

Nota de premsa adjudicació Torelló
PDF | 42