S’han creat itineraris de descoberta d’aquesta finca pública i d’adequat la zona al voltant de l’ermita
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dut a terme una sèrie d’obres destinades a millorar l’ús públic del bosc de la Grevolosa, situat a Sant Pere de Torelló (Osona). Concretament, s’han creat itineraris de descoberta dels valors de la finca, i s’han instal·lat plafons i altres elements divulgatius.
La Generalitat de Catalunya és propietària del bosc de la Grevolosa, una finca declarada d’Utilitat Pública amb l’objectiu de protegir-ne els valors naturals i fomentar el lleure en contacte amb la natura. La finca és dins l’espai d’interès natural de Serres de Milany – Santa Magdalena i Puigsacalm – Bellmunt, i també forma part de la xarxa Natura 2000.
La finca és coneguda per albergar els faigs monumentals de la Grevolosa, rodal majestuós de faigs centenaris amb alçades superiors als 40 metres que s’alcen esvelts buscant la llum, i per l’ermita de Sant Nazari.
Durant els darrers mesos, el Departament, mitjançant l’Àrea del Medi Natural i gràcies al finançament de l’entitat bancària Unnim, ha dut a terme una sèrie d’obres destinades a millorar l’ús públic, crear itineraris de descoberta dels valors de la finca, i instal·lar-hi plafons i altres elements divulgatius. L’execució d’aquest projecte ha estat a càrrec de l’empresa Ges Bisaura, Empresa d’Inserció, SL.
Les actuacions dutes a terme han estat principalment la millora de l’accés i els aparcaments; s’ha formigonat l’accés des del camí de la Vola, i s’han habilitat dos aparcaments a l’entrada de la finca per facilitar l’accés fins a l’inici dels itineraris. També s’han senyalitzat els aparcaments i s’han instal·lat cartells informatius sobre itineraris i senders.
Durant l’any 2008, es van executar les obres de consolidació de l’ermita gràcies al finançament del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Les obres van servir per substituir totalment la coberta de l’ermita i per consolidar-ne l’estructura, molt malmesa i degradada.