INDÚSTRIA

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura el saló Hispack 2012

query_builder   15 maig 2012 18:38

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura el saló Hispack 2012

 

  • El conseller, acompanyat del director general d’Indústria, Joan Sureda, ha inaugurat avui la 15 ena edició d’aquest Saló Internacional de l’Embalatge que se celebra fins el proper divendres al recinte Gran Via de Fira de Barcelona

 

  • Un total de 1400 empreses del sector de l’envasat, l’embalatge i processos de fabricació participen en aquest saló que preveu la visita de 45.000 professionals i que enguany a més de presentar les últimes novetats en maquinària i materials, amplia els espais de trobada amb la creació del Pack Corner i el Logistic Corner

 

  • El Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACC1Ó, estarà present a la fira amb un estand on oferirà informació dels serveis de suport a la innovació i internacionalització empresarial, alhora que també participarà en dues jornades  de foment de la innovació i cooperació tecnològica dins l’espai Innovació del Saló
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha inaugurat avui la fira Hispack 2012. Acompanyat del director general d’Indústria, Joan Sureda,  el conseller ha presidit l’acte inaugural d’aquesta 15ena edició del Saló Internacional de l’Embalatge, que se celebra fins el proper divendres al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.
 
En l’acte, on s’ha realitzat un passeig inaugural pels diferents estands de la fira, també hi han assistit l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Miquel Valls; el president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet; el president del Comitè Organitzador del Saló Hispack, Xavier Riera-Marsà; el president del Comitè Organitzador del Saló BTA, Llucià Casellas; i el director General de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, entre d’altres representants institucionals i del sector.
 
Hispack 2012, que aposta per la innovació i internacionalització, acull un total de 600 estands i comptarà amb la participació de 1.400 empreses del sector de l’envasat, l’embalatge i processos de fabricació. El Saló preveu la visita de 45.000 professionals i, a més de presentar les últimes novetats en maquinària i materials, enguany ha ampliat els espais de trobada amb la creació del Pack Corner i el Logistic Corner, amb l’objectiu de generar debat i afavorir els contactes entre les empreses del sector del packaging.
 
Aquesta serà la segona edició en què se celebraran conjuntament Hispack i el saló BTA, dedicat a la maquinària per a l'envasat, i es repeteixen dates i espais per donar més facilitats a expositors i visitants del sector alimentari i de l’embalatge. Hispack-BTA presenten una oferta global i transversal amb l’objectiu de representar aquests dos sectors industrials que comparteixen punts en comú. La indústria alimentària és el primer consumidor de maquinària i de material d’envàs i embalatge.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació a Hispack-BTA 2012
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACC1Ó, està present a la fira Hispack-BTA 2012 amb un estand on oferirà informació dels serveis de suport a la innovació i internacionalització empresarial. Així mateix, participarà en dues jornades de foment de la innovació i cooperació tecnològica dins l’espai Innovació del Saló.
 
ACC1Ó organitza el WORKSHOP KBBE-PRODUCCIÓ, un taller pràctic sobre oportunitats de finançament europeu (R+D) en l’àmbit de tecnologies alimentàries. En aquesta jornada es facilitarà informació sobre programes europeus de finançament per a projectes d’R+D (7è Programa Marc), vinculats al sector. També es presentaran els Grups Connect-EU (Agroalimentació i Factories del futur), promoguts per ACC1Ó, amb l’objectiu de dinamitzar la participació de les empreses en aquests programes.
 
D’altra banda, el Departament d’Empresa i Ocupació organitza una sessió per donar a conèixer casos d’èxit -a càrrec de 6 centres tecnològics de la xarxa TECNIO- vinculats a experiències relacionades amb els àmbits de la fira, com són la tecnologia i equips del sector de l’Alimentació i Begudes, Ingredients i PAI, Processat de carn i Embalatge. L’objectiu és poder acostar a les empreses els projectes i desenvolupaments tecnològics dels centres TECNIO, que poden ser aplicables en els nous desenvolupaments de producte, processos i serveis que les empreses necessiten. D’aquesta manera es poden detectar possibles col·laboracions, projectes i noves oportunitats de negoci.
 
TECNIO és una xarxa creada per ACC1Ó que identifica els centres experts en recerca industrial i transferència tecnològica de Catalunya. La xarxa TECNIO està constituïda per més de 100 centres especialitzats en diferents àmbits tecnològics i amb més de 3.000 professionals al servei de l’empresa.
 
La indústria del packaging a Catalunya
 
El sector de l’envàs i l’embalatge consta de prop de 1.500 empreses que donen feina a més de 73.000 persones a l’estat espanyol. El Baròmetre Hispack Packaging Trends apunta que el sector va facturar 17.463 milions d’euros al 2010. Per la seva banda, els fabricants de maquinària per a l’envasat, amb un important clúster a Catalunya, van tancar 2011 amb 913 milions d’euros facturats, un 18,5% més que al 2009. Un 65% de la facturació va ser gràcies a les vendes internacionals, el que confirma la capacitat competitiva d’aquestes empreses en els mercats estrangers
 
El clúster del Packaging a Catalunya és el segon més important d’Europa. Amb un volum de facturació de 4.608 milions d’euros, el clúster aglutina un total de 556 empreses, entre fabricants d’envasos i embalatges i fabricants de maquinària de packaging per al sector agroalimentari, i dóna feina a 11.014 treballadors.

2  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat pel director general d'Indústria, Joan Sureda, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, en la seva visita a Hispack 2012

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat pel director general d'Indústria, Joan Sureda, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, en la seva visita a Hispack 2012
JPG | 1005

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, en un moment de la seva visita inaugural al saló Hispack 2012

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, en un moment de la seva visita inaugural al saló Hispack 2012
JPG | 1117