Els Bombers continuen treballant en l'incendi forestal de Rasquera (Ribera d'Ebre)

query_builder   15 maig 2012 17:55

event_note Nota de premsa

Els Bombers continuen treballant en l'incendi forestal de Rasquera (Ribera d'Ebre)

· Els Bombers també han treballat simultàniament en l’extinció d’un altre incendi forestal, a Vinaixa (Garrigues)
 
· La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta de l’INFOCAT
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi que, a primera hora de la tarda, s’ha produït al terme municipal de Rasquera i que, en aquests moments, continua actiu.
 
Concretament, els Bombers hi treballen amb una quarentena de dotacions, set de les quals són aèries (4 avions de vigilància i atac i 3 helicòpters). L’orografia de la zona està dificultant les tasques d’extinció, fins al punt que els Bombers han helitransportat personal a aquells indrets que són inaccessibles per als vehicles terrestres.
 
La superfície afectada per l’incendi, segons les primeres estimacions del Cos d’Agents Rurals, és de 10 hectàrees de l’Espai d’Interès Natural – Serra de Cardó.
 
D’altra banda, el Servei Català de Trànsit ha informat que no hi ha cap afectació viària com a conseqüència d’aquest incendi.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla INFOCAT.
 
Finalment, recordar que en les tasques d’extinció hi col·laboren també diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius del cos d’Agents Rurals i unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal.
 
 
Incendi forestal a Vinaixa (Garrigues)
Els Bombers de la Generalitat també han treballat, aquesta mateixa tarda, en l’extinció d’un incendi, que ha afectat mitja hectàrea de matollar i pi, a Vinaixa (Garrigues).
 
L’avís d’aquest incendi arribava a les 15.40 hores, i immediatament s’hi han desplaçat sis dotacions terrestres (4 vehicles d’aigua i 2 de comandament). El foc ja està controlat des de les 17.00 hores.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 15 de maig de 2012
17.45 hores