Adjudicats 12 habitatges amb protecció oficial a Callús

query_builder   16 maig 2012 13:39

event_note Nota de premsa

Adjudicats 12 habitatges amb protecció oficial a Callús

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui 12 pisos situats a Callús (Bages), que formen part del Pla de xoc per oferir els habitatges desocupats de la Generalitat. Recentment, també s’ha adjudicat un altre pis a Agramunt (Urgell).
Els pisos de Callús són de lloguer i de lloguer amb opció de compra i es troben situats als carrers d’Anselm Clavé i de Reverend Puigbó. En el procés d’adjudicació s’han presentat 31 sol·licituds, de les quals 12 s’han admès i 19 se n’han exclòs per manca de documentació o per no acreditar els requisits.
 
Els habitatges tenen d’un a tres dormitoris i una superfície de 40 m2 a 74,4 m2, alguns també compten amb una plaça d’aparcament i un traster vinculats. Els preus de l’arrendament varien de 113,5 euros als 246 euros mensuals. Hi ha vuit pisos de lloguer amb opció de compra, cosa que permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.
 
L’Agència també ha assignat aquesta setmana un altre pis a Agramunt (Urgell), per al qual s’han presentat 32 sol·licituds: 8 s’han admès i 24 se n’han exclòs. Situat a l’avinguda dels Esports, disposa de tres dormitoris, una superfície de 75 m2 i té una renda mensual de lloguer de 112 euros.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.000 pisos desocupats
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges del parc públic de la Generalitat que estan buits. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.

1  

Fitxers adjunts

NP ADJUDICACIÓ PISOS CALLÚS

NP ADJUDICACIÓ PISOS CALLÚS
PDF | 42