Anunci camps de treball

Benestar Social i Família comença a adjudicar les 1.222 places dels camps de treball

Aquest matí s'ha sortejat el número a partir del qual s'adjudicaran les places entre les persones que hagin fet la preinscripció

query_builder   16 maig 2012 13:56

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família comença a adjudicar les 1.222 places dels camps de treball

Aquest matí s'ha sortejat el número a partir del qual s'adjudicaran les places entre les persones que hagin fet la preinscripció

Anunci camps de treball
La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família ha celebrat aquest matí el sorteig públic per adjudicar les 1.222 places dels camps de treball que s’ofereixen aquest estiu, dirigits a joves d’entre 14 i 30 anys.
 
El número escollit a l’atzar ha estat el 466. A partir del divendres que ve, les 1.211 persones que s’han preinscrit al programa rebran un SMS, un correu electrònic o podran consultar el web www.gencat.cat/joventut/activitats per conèixer l’estat de la seva petició. El número del sorteig serà el de referència per iniciar les adjudicacions de les places, en un ordre correlativament ascendent.
 
La celebració del sorteig ha estat presidida pel director general de Joventut, Toni Reig, i ha comptat amb la presència d’un notari. Durant l’acte, s’ha donat a conèixer alguns dels camps de treball més sol·licitats, tots ells adreçats a joves de 14 a 17 anys, entre els quals hi ha:
 
 
  • L’Illa de Port Lligat, que tindrà lloc a la primera quinzena d’agost en aquest espai del Parc Natural de Cap de Creus (Alt Empordà), i que durà a terme l’entitat ecologista Iaeden. Els participants aprendran coneixements tècnics per promoure la conservació del medi ambient i conèixer espècies de flora i fauna de la zona de treball.
  • L’ós del Pirineu, que tindrà lloc a Alós d’Isil (Pallars Sobirà) de l’1 al 15 de juliol, i que està organitzat per l’entitat Fundació Escolta Josep Carol. Els joves realitzaran censos de diferents animals, faran manteniment de plantacions de cirerers per a l’alimentació de l’ós dels Pirineus i faran tasques de sensibilització de la població local i visitant. 
  • Redescobrim el Castell de Guardiola, que es farà la primera quinzena de juliol a Guardiola de Berguedà (Berguedà), i que organitzarà l’entitat CE Penyes Altes - Torre de la Guaita. El treball continuarà amb la feina començada l’estiu passat, destinada a delimitar el jaciment, buscant les restes de les muralles que formaven el seu perímetre. Els participants també aprendran diverses tècniques arqueològiques tot fent una sèrie de cates al conjunt medieval.
 
Aquest any ha estat la primera vegada que els camps de treball són organitzats pròpiament per la Direcció General de Joventut, mentre que les associacions d’educació en el lleure seran les que continuaran gestionant i fent les activitats. Joventut ha canviat el criteri d’adjudicació, que fins ara era per ordre cronològic de peticions, i ha introduït per primera vegada un sorteig per adjudicar les places, amb l’objectiu d’afavorir, així, la transparència i la igualtat d’oportunitats.
 
A l’hora de fer la preinscripció, cada jove ha pogut escollir fins a cinc preferències.
 
 
95 camps de treball
 
Els camps de treball consten d’una estada d’uns quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya, o en instal·lacions habilitades expressament.
 
Per aquest estiu s’han organitzat 51 camps de treball a Catalunya amb un total de 1.134 places. L’oferta es completa amb 88 places més repartides entre 44 camps de treball de la resta de l’Estat.
 
Del mig centenar de camps organitzats a Catalunya, 20 són novetats d’enguany, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats, com poden ser l’adequació d’un camí rural, o la restauració d’un monument històric.
 
D’altra banda, l’oferta per aquest estiu s’ha incrementat amb 336 places i 11 camps de treball més respecte el 2011. Per això, es preveu que la participació en aquesta edició sigui superior a la de l’any passat, quan va comptar amb un total de 985 joves.