Dinars Cambra Tortosa

President Mas: "Cal un canvi d'actitud del país perquè negar la realitat no ens portarà enlloc"

query_builder   16 maig 2012 19:56

event_note Nota de premsa

President Mas: "Cal un canvi d'actitud del país perquè negar la realitat no ens portarà enlloc"

  • El cap del Govern, de visita a les Terres de l’Ebre, ha inaugurat aquesta tarda la primera edició dels Dinars Cambra i el nou centre cívic de Móra d’Ebre 
El president ha inaugurat els Dinars Cambra de la Cambra de Comerç de Tortosa
El president ha inaugurat els Dinars Cambra de la Cambra de Comerç de Tortosa
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquesta tarda “un canvi de manera de pensar, d’actitud” perquè en aquests moments de dificultats “negar la realitat no ens porta enlloc i, en canvi, si ens enfrontem a ella podrem sortir de l’actual situació complexa”. “Depèn de la nostra capacitat d’entendre la situació i de la resposta”, ha afirmat.
 
Artur Mas ha llançat aquest missatge en el decurs de la 1a edició dels Dinars Cambra, que ha presidit aquesta tarda a Tortosa, i que ha organitzat la Cambra de Comerç de Tortosa, amb l’assistència d’una seixantena d’empresaris de la comarca. Posteriorment, el president ha incidit en aquesta reflexió durant l’acte inaugural de les obres de remodelació de l’Ajuntament i el nou Centre cívic de Móra d’Ebre.
 
En aquesta línia, el cap del Govern s’ha mostrat comprensiu amb “l’actitud humana” de qui tira la tovallola i es desespera o de qui nega la realitat i protesta, però ha insistit que “aquestes dues actituds no ens portaran enlloc, però si plantem cara a la realitat i prenem decisions, encara que no agradin a tothom, farem una inversió de futur”. “Hem de ser capaços de deixar un país millor a la gent que ve al darrere”, ha subratllat.  
 
El president Mas ha manifestat que, tot i entendre que determinats col·lectius defensin legítimament els seus interessos, ara és el moment “de l’esforç col·lectiu, i això vol dir renunciar a alguna cosa, saber distingir allò que és important del que és essencial i bàsic”. “És una qüestió de priorització –ha continuat dient-, el país no s’enfonsa si no fem alguna infraestructura, però, si no preservem el que és essencial, es trencaria la cohesió social i ho pagaríem tots”.
 
Durant la seva visita avui a les Terres de l’Ebre, el cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí el campus de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa, i després del dinar col·loqui organitzat per la Cambra de Comerç ha visitat el centre d’operacions de les tasques d’extinció de l’incendi de Rasquera.
 
A mitja tarda, el president ha anat a Móra d’Ebre, on ha inaugurat el Centre Cívic de la localitat. Aquestes noves instal·lacions acolliran, entre altres, el servei d’Informació i Recursos per a la Dona i l’Oficina d’Atenció al Casc Antic. L’equipament està adreçat als infants, als joves, a la gent gran i a les persones immigrades. Disposa també d’espai per a les diferents entitats, d’una sala d’exposicions, d’un punt d’accés lliure a internet i del punt d’informació turística.
 

1  

Imatges

Dinars Cambra

Dinars Cambra 361

2  

Fitxers adjunts

Inauguració de l'Ajuntament de Móra d'Ebre

Inauguració de l'Ajuntament de Móra d'Ebre
JPG | 361

Inauguració Ajuntament de Móra d'Ebre

Inauguració Ajuntament de Móra d'Ebre
JPG | 315