La presidenta de l'ICD demana la implicació activa de tota la societat en la lluita contra el tràfic d'éssers humans

Un centenar de professionals participen en una Jornada sobre Protecció internacional i víctimes de tràfic d'éssers humans

query_builder   16 maig 2012 15:09

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'ICD demana la implicació activa de tota la societat en la lluita contra el tràfic d'éssers humans

Un centenar de professionals participen en una Jornada sobre Protecció internacional i víctimes de tràfic d'éssers humans

Inauguració de les Jornades
Inauguració de les Jornades
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha expressat aquest matí el compromís del Govern de la Generalitat de Catalunya envers la lluita contra el tràfic de persones i el suport a les entitats que treballen en aquest camp, i ha demanat “la implicació activa de tota la societat en la lluita contra el tràfic d’éssers humans, una xacra que afecta principalment les dones, les adolescents i les nenes i que és una manifestació clara i brutal de la violència contra les dones”.
 
La presidenta de l’ICD ha fet aquestes declaracions davant d’un centenar de professionals que han participat en una “Jornada sobre Protecció internacional i víctimes de tràfic d’éssers humans”, que han organitzat les entitats ACNUR i SICAR, amb el suport de Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General per a la Immigració i l’Institut Català de les Dones.
 
En aquest acte, Gatell ha anunciat que amb l’objectiu d’aprofundir en la col·laboració entre institucions i entitats en la intervenció amb les víctimes de tràfic de persones a Catalunya, l’Institut Català de les Dones ha passat a formar part aquest any de la Xarxa catalana sobre el tràfic de persones, que promou la protecció integral i l’atenció a les víctimes.
 
La presidenta de l’ICD també ha explicat que, donada la importància que les dones que es troben en aquestes situacions tan extremes coneguin els seus drets per poder prendre decisions, “des de l’ICD s’estan ampliant els convenis establerts amb les entitats que fan atencions presencials d’acolliment a les dones explotades sexualment per facilitar la traducció simultània en les seves actuacions”. La traducció que ofereix l’ICD es realitza a través de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència 900900120, que atén en 124 idiomes.  
 
Des de l’ICD  es coordina el Grup de treball per a l’abordatge de situacions de tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual. Es tracta d’un grup de treball interinstitucional, on també participen les entitats que treballen en l’àmbit de la prostitució, que des del mes de gener forma part de la Comissió nacional per a una intervenció coordinada contra la violència masclista, màxim òrgan de coordinació institucional en aquest àmbit.
 
L’objectiu de la reunió que ha tingut lloc aquest matí és contribuir a la formació i millora de les pràctiques d’identificació, protecció, atenció i derivació de les víctimes de tràfic d’éssers humans entre les persones sol·licitants d’asil i les refugiades.