CONSUM

L'Agència Catalana del Consum (ACC) lidera la reunió del Grup de Treball de Normativa per a la transposició a l'Estat de la directiva europea dels drets dels consumidors

query_builder   16 maig 2012 17:49

event_note Nota de premsa

CONSUM

L'Agència Catalana del Consum (ACC) lidera la reunió del Grup de Treball de Normativa per a la transposició a l'Estat de la directiva europea dels drets dels consumidors

 

  • Amb motiu de la reunió número 100 del Grup de Treball de Normativa, l’Agència Catalana del Consum (ACC) del Departament d’Empresa i Ocupació, ha organitzat a Barcelona la trobada d’aquest ens que dóna suport tècnic a la Conferència Sectorial de Consum.

 

  • L’objectiu principal d’aquesta reunió ha estat estudiar la transposició a la normativa estatal de la darrera directiva europea en relació als drets dels consumidors.

 

  • Una de les principals funcions del Grup de Treball de Normativa és debatre aquells temes jurídics en matèria de consum que puguin ser rellevants a tot l’Estat Espanyol. Actualment, aquest Grup de Treball està presidit pel Director General de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa.
 
 
El director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, ha presidit avui a Barcelona la reunió número 100 del Grup de Treball de Normativa, amb l’objectiu principal d’estudiar les normes de transposició de les directives comunitàries dictades en matèria de protecció dels consumidors.
 
El Grup de Treball de Normativa és un dels grups que dóna suport tècnic a la Conferència Sectorial de Consum, òrgan col·legiat  amb seu a l’Institut Nacional de Consum  (INC), que recull la posició de les diferents Comunitats Autònomes en matèria de consum per a l’aprovació de les polítiques formulades per l’INC.
 
En matèria de consum, el Grup de Treball de Normativa s’encarrega de l’estudi de les polítiques, analitza els avantprojectes de llei i reals decrets de l’Estat Espanyol i fixa la posició d’aquest en la tramitació de normatives a la Unió Europea. També és on es debaten temes jurídics que puguin ser rellevants a tot l’Estat en matèria de consum i s’informa de les normatives en tramitació tant a nivell de les comunitats autònomes, de l’Estat i de la Unió Europea.
 
A la reunió també ha assistit la directora executiva de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, Ángela López de Sá; els directors generals de consum de les diferents comunitats autònomes i els tècnics membres del Grup de Treball.