L'incendi forestal de Rasquera i el Perelló afecta un perímetre de 2.400 hectàrees i continua actiu

query_builder   16 maig 2012 22:16

event_note Nota de premsa

L'incendi forestal de Rasquera i el Perelló afecta un perímetre de 2.400 hectàrees i continua actiu

 
· Les 60 dotacions terrestres dels Bombers que romandran aquesta nit, hi continuen fent front un cop els mitjans aeris s’han retirat amb l’arribada de l’ocàs
 
· Segons el Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat un perímetre de 2.400 hectàrees dels municipis de Rasquera, el Perelló, Tivenys i Benifallet
 
· La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’emergència de l’INFOCAT
 
 
Els Bombers continuen treballant intensament en les tasques d’extinció de l’incendi que afecta els termes municipals de Rasquera, el Perelló, Tivenys i Benifallet.
 
En aquests moments, els mitjans aeris han deixat de donar el seu suport a les dotacions de terra en retirar-se amb l’arribada de l’ocàs. Són ara les 60 dotacions terrestres les que treballen intensament en les tasques d’extinció. En general els Bombers encaren la nit amb menys preocupació que la passada nit, perquè les previsions no indiquen una situació tan desfavorable com la d’anit.
 
Segons el Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat una superfície de 2.390,62 hectàrees dels termes municipals de Rasquera (1095,74 Ha), el Perelló (1059,89 Ha), Tivenys (234,89 Ha) i Benifallet (0,1 Ha). Pel que fa al tipus de vegetació afectada, 1874 hectàrees corresponen a matolls, 180 Ha a arbrat, 171 a terrenys improductius i 166 a pastura.
 
Els fronts de l’incendi nord (Rasquera) i sud (Perelló), així com el franc esquerre, evolucionen favorablement, tot i que, cal recordar que el foc no està controlat.  El flanc que més preocupa a hores d’ara als Bombers és el dret, que és on hi ha una orografia més complicada i difícil per a la feina que han de realitzar dels Bombers. En relació a la feina que caldrà fer en aquesta zona, el Conseller d’Interior, Felip Puig, desplaçat al Centre de Comandament de Rasquera, ha declarat que “aquesta nit els Bombers hi treballaran amb la màxima dedicació”, atès que es tracta d’una zona amb molt difícil accés. Segons el Conseller Puig, “caldrà estar amatents a l’evolució i el comportament de l’incendi aquesta propera nit, per fer demà un desembarcament massiu amb els mitjans aeris”. En general les previsions per a aquesta nit són més optimistes perquè no es produirà una situació tan desfavorable com la d’anit.
 
La carretera TV-3022 segueix tallada en els dos sentits de la marxa, segons informacions del Servei Català de Trànsit.
 
Pel que fa a les persones desallotjades, i segons informa la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), de les 38 que estaven a Rasquera, totes han marxat a cases de familiars i coneguts. D’altra banda, de les 30 persones que estaven al Perelló, aproximadament la meitat han pogut tornar a les seves finques, mentre que la resta han marxat a cases de familiars i coneguts. La DGPC manté activada la fase d’emergència del pla INFOCAT.
 
Cal recordar que al lloc de l’incendi s’han mobilitzat efectius dels Bombers de la Generalitat, del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja, del Sistema d’Emergències Mèdiques, del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal, i que han estat habilitats a Rasquera tant el Centre de Comandament Avançat de la DGPC, com el Centre de Comandament Avançat dels Bombers de la Generalitat.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 16 de maig de 2012
22.00 hores