Imatge d'arxiu del portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs

Homs assegura que si el Govern no fa ajustos Catalunya "es podria trobar abocada a una situació com la de Grècia"

query_builder   16 maig 2012 17:13

event_note Nota de premsa

Homs assegura que si el Govern no fa ajustos Catalunya "es podria trobar abocada a una situació com la de Grècia"

El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha posat com a referència d’actuació davant la crisi les “bones pràctiques” que alguns països d’Europa porten a terme des de fa temps. Ha assenyalat que el Govern de Catalunya opta “per una via que no és el populisme sinó el realisme” i que pot generar “una certa depressió”. Tot i això ha dit que no és “alarmisme, sinó explicar les coses pel seu nom” i que “de nosaltres depèn de cap on ho orientem i cap ho enfoquem”. El portaveu també mostrat convençut que “només sobre el realisme es pot sortir d’una situació delicada a la vida”. Així ho ha assegurat Homs aquest matí en declaracions als mitjans de comunicació.

El portaveu també ha assenyalat que “per tenir por a prendre  mesures impopulars i a parlar des del realisme”  Catalunya “es podria trobar abocada a una situació com la de Grècia” i això és el que el Govern vol “combatre”, entre altres, amb el tercer pla d’ajust anunciat ahir pel president de la Generalitat, Artur Mas. “Mirem de no repetir errors que s’estan fent en altres països”,  ja que si no s’apliquessin aquests ajustos “quedaríem abocats al caos més absolut”, ha reblat Homs.

En el moment actual d’”incertesa”, Homs ha assegurat que hi ha tres certeses. La primera és que el “Govern no es queda de braços plegats, pren decisions per impopulars i incompreses que siguin per part de la població”. En aquest sentit, el portaveu s’ha lamentat de rebre “totes les crítiques i totes les insolidaritats per part de l’oposició al Parlament” però ha assegurat que el Govern les aplicarà “igualment perquè té la convicció que l’alternativa de no fer això és fer volar coloms, és enganyar la gent, es endeutar-se amb uns diners que no sabem qui ens acabaria deixant”.

La segona certesa fa referència al “gruix de gent molt gran que cada dia es lleva i planta cara a aquesta situació adversa” i la tercera, als regidors de les administracions locals que “des de l’anonimat i amb pocs instruments, fan que les coses acabin funcionant”, els ha qualificat de “gent que dóna la cara i assumeix responsabilitats”. Homs s’ha mostrat optimista i està convençut que “ens en sortirem per aquest camí”.