Xavier Pomés serà nomenat president de la Fundació de Gestió de l'Hospital de Sant Pau

El Dr. Xavier Corbella serà el nou gerent del centre sanitari

query_builder   18 maig 2012 16:25

event_note Nota de premsa

Xavier Pomés serà nomenat president de la Fundació de Gestió de l'Hospital de Sant Pau

El Dr. Xavier Corbella serà el nou gerent del centre sanitari

El Govern de la Generalitat de Catalunya té previst, en la sessió del proper dimarts dia 22 de maig i a proposta del Conseller de Salut, designar a l’Hble. Sr. Xavier Pomés i Abella representant de la Generalitat de Catalunya al Patronat de la Fundació de Gestió de l’Hospital de Sant Pau, per passar a ocupar-hi la presidència.
 
Xavier Pomés, metge i anestesista, va ser conseller de Governació i d’Interior de la Generalitat de Catalunya (1995-2002) i conseller de Sanitat (2002-2003). Actualment és delegat de la Cúria General de l’Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu per als centres de l’Amèrica Llatina i president de la Junta de l’Hospital Clínic de Barcelona.
 
El fins ara president de la Fundació, Albert Folia, serà designat representant de la Generalitat a la Fundació de Recerca de l’Hospital de Sant Pau.
 
Així mateix, en les reunions dels òrgans de govern de l’Hospital de Sant Pau previstes per a la propera setmana es proposarà com a nou gerent del centre Xavier Corbella i Virós, fins ara director gerent de l’Hospital de Bellvitge de l’Institut Català de la Salut.
Xavier Corbella (1964) és especialista en medicina interna i cap clínic del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), en excedència per funcions superiors. És també màster en administració d’empreses per ESADE i màster en direcció d’institucions sanitàries per la UAB, a més de professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya i director del màster de gestió sanitària d’aquesta Universitat. Des de desembre de 2007 és el director gerent de l’HUB i gerent territorial de l’ICS a l'Àrea Metropolitana Sud.
 
Amb aquestes designacions el Departament de Salut vol reforçar el compromís de la Generalitat de Catalunya amb el pla de viabilitat i el projecte de futur de l’Hospital de Sant Pau com a centre d’excel·lència de la xarxa sanitària pública de Catalunya.