Els Mossos detenen una veïna de Montcada i Reixac per simular el seu propi segrest

query_builder   19 maig 2012 12:00

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen una veïna de Montcada i Reixac per simular el seu propi segrest

  •  En l’operació policial també s’ha detingut al company sentimental de la falsa segrestada
  •  En els darrers mesos s’han imputat dues persones per fets similars
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions han detingut dos homes i una dona per la seva implicació en la simulació d’un delicte de segrest.
 
Els fets es remunten a la tarda del dia 15 de maig quan la mare de la presumpta víctima es presenta a dependències policials de la localitat de Montcada i Reixac per a tal de denunciar el segrest de la seva filla a mans d’un grup de subsaharians.
 
La denunciant informa als agents que ha estat rebent diverses trucades per part d’un home amb accent estranger que li reclama la quantitat de 3.500 euros  sota amenaça d’acabar amb la vida de la seva filla.
 
En el transcurs de la investigació la mare de la segrestada rep nombroses comunicacions per part de la seva filla i dels seus presumptes captadors. En aquestes trucades de telèfon hi ha un elevat grau de violència on la segrestada, en mig de plors i crits, implora a la seva mare que pagui el rescat exigit.
 
Les gestions dels investigadors permeten localitzar la presumpta segrestada , sana i estàlvia, en companyia del seu company sentimental a la localitat de Sant Adrià de Besòs.
 
La investigació ha permès constatar que la falsa segrestada dirigia el grup de segrestadors i ordenava a un home, amb accent provinent d’Àfrica, que truqués a la seva mare per tal de continuar amb la simulació del segrest i exigir el pagament del rescat.
 
La parella sentimental de la falsa segrestada va reconèixer als agents la seva participació en la simulació de delicte per a tal d’aconseguir diners.
 
 
 
La identitat dels detinguts és la següent:
 
-         Raquel L.P., de 35 anys d’edat i nacionalitat espanyola
-         Miquel M.F., de 32 anys d’edat i nacionalitat espanyola
-         Prince S., de 43 anys d’edat i súbdit de Ghana
 
 
Aquest cas no es tracta d’un fet aïllat ja que els investigadors, en els darrers mesos, han resolt amb èxit dos casos més de simulació de segrest. Aquest tipus de delicte es sol perpetrar per grups o individus poc professionals que són àgilment resolts pels agents especialitzats en aquest tipus d’investigacions.
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 19 de Maig de 2012