Protecció Civil desactiva el pla Infocat per l'incendi que ha afectat Rasquera, El Perelló, Tivenys i Benifallet

query_builder   19 maig 2012 14:06

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva el pla Infocat per l'incendi que ha afectat Rasquera, El Perelló, Tivenys i Benifallet

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC), d’acord amb l’operativa del Cos de Bombers de la Generalitat, ha decidit donar per finalitzada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT). El pla quedarà en fase de prealerta per què encara queda algun petit focus calent a la zona més propera a Tivenys que els Bombers estan acabant de rematar. Recordem que l’incendi ha afectat els municipis de Rasquera (Ribera d’Ebre), El Perelló, Tivenys i Benifallet (Baix Ebre).
 
Les condicions meteorològiques d’avui són favorables atès que hi ha possibilitat d’algunes precipitacions i ha augmentat la humitat. De cara a demà la tarda i matinada s’espera l’entrada de vent de ponent.
 
Pel que fa a la cronologia d’actuació, la DGPC va activar en fase d’alerta el Pla INFOCAT el passat dimarts 15 de maig a les 15.00 hores per l’incendi de Rasquera. La matinada de dimarts, enfront l’agreujament de les condicions de treball en les tasques d’extinció, el pla INFOCAT va passar a emergència. El passat dijous, a les 22.00 hores, i un cop els Bombers van donar per controlat l’incendi i tots els evacuats havien pogut tornar a casa el pla es va rebaixar a fase d’alerta, fase en la que s’ha mantingut estable fins el tancament d’avui.
 
 

Consulteu els consells d’autoprotecció davant dels incendis forestals