El Departament d'Ensenyament augmenta les places dels estudis postobligatoris a les comarques gironines en un 3,67 % respecte el curs anterior

query_builder   21 maig 2012 15:15

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament augmenta les places dels estudis postobligatoris a les comarques gironines en un 3,67 % respecte el curs anterior

Presentació dels estudis postobligatoris
Presentació dels estudis postobligatoris
Per al curs 2012-2013 l’oferta dels diferents estudis, per als alumnes d’entre 16 i 18 anys, suposarà un increment del 3,67% de places més respecte el curs actual. L’increment es concreta en 14 nous grups, d’un total de 254 de batxillerat i 339 de cicles formatius de graus mitjà i superior.
 
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha ressaltat avui en roda de premsa les novetats d’aquests estudis previstes a les comarques gironines.
 
Les novetats en l’oferta de batxillerat seran als instituts de Vilablareix, que impartirà per primer cop batxillerat, i als instituts “Josep Brugulat” de Banyoles, “Serrallarga” de Blanes i “Sant Elm” de Sant Feliu de Guíxols, que oferiran batxillerat d’arts, de la modalitat d’arts escèniques, música i dansa.
 
Amb l’oferiment d’aquesta modalitat artística del batxillerat s’ha fet un avenç important  en l’estructuració de l’oferta al territori, en la línia de donar coherència geogràfica als batxillerats d’arts, compromís que va adquirir Albert Bayot en el moment que va assumir el càrrec de director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona.
 
Ha destacat també que els instituts Ridaura de Castell-Platja d’Aro i el de Llançà incorporaran com a novetat el currículum mixt  batxillerat-baccalauréat (batxibac), fet que ha considerat important, ja que la voluntat dels Serveis Territorials és que aquest batxillerat creixi, atesa la proximitat  amb França.
 
En el marc del batxillerat internacional, serà novetat a l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona la seva participació al projecte CiMs, mitjançant el conveni amb la Fundació CELLEX, per al foment  del talent i l’excel·lència d’alumnat de batxillerat en ciències i matemàtiques.
 
Les novetats en l’oferta de Formació Professional es concreten en l’increment de 9 cicles formatius, dels quals, un de grau mitjà, sis de grau superior i dos d’esportius:
 
Centre
Població
Cicle formatiu
INS Montilivi
Girona
CFGS Desenvolupament d'aplicacions web
INS Baix Empordà
Palafrugell
CFGS Sistemes electrotècnics i automatitzats
INS de Vidreres
Vidreres
CFGM Sistemes microinformàtics i xarxes
INS Cendrassos
Figueres
CFGS Desenvolupament d'aplicacions web
INS Narcís Monturiol
Figueres
CFGS Automoció
INS Salvador Espriu
Salt
CFGS Desenvolupament d'aplicacions web
INS Vallvera
Salt
CFGS Integració Social
INS Serrallarga
Blanes
CEGM Busseig esportiu amb escafandre autònom
INS  Pere Alsius
Banyoles
CEGM Salvament i socorrisme
 
L’increment de dos nous cicles formatius a l’Alt Empordà suposarà un creixement important de l’oferta de la ciutat de Figueres. Per altra banda, amb l’increment d’oferta a la ciutat de Salt, es distribuirà la demanda, entre Girona i Salt, entesa com una àrea metropolitana extensa.
 
Quant als cicles d’esports, cal remarcar l’oferta del cicle de salvament i socorrisme, a l’Institut Pere Alsius de Banyoles, únic a les comarques gironines.
 
Altres novetats remarcables són la nova seu de l’Institut Obert de Catalunya a l’Institut Illa de Rodes de Roses i l’obertura d’una nova Escola Oficial d’Idiomes a Puigcerdà, que suposarà completar l’oferta d’una escola oficial d’idiomes a cada comarca gironina.
 
I també ha destacat que els primers passos per a la Formació Professional Dual a nivell de comarques gironines seran a Ripoll i a Arbúcies.