La JONC oferirà material pedagògic per als centres educatius

query_builder   28 maig 2012 09:00

event_note Nota de premsa

La JONC oferirà material pedagògic per als centres educatius

 

  • El material, centrat en un enregistrament de la JONC sobre l’obra Gurrelieder, es podrà aplicar des de l’educació primària fins els estudis superiors.
 
  • La Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya celebrarà el 2013 el 20è aniversari.
 
 
La Jove Orquestra Nacional de Catalunya oferirà material pedagògic per als centres educatius. Es tracta de dossiers pedagògics pensats per ser utilitzats des de l’educació primària fins als estudis superiors sobre una obra que va enregistrar la JONC, els Gurrelieder d’Arnold Schoenberg, sota la direcció de Josep Pons i que ha estat editada per Deutsche Grammophon.
 
Aquesta és una de les accions programades pel Patronat de la Fundació Jove Orquestra Nacional de Catalunya per commemorar la celebració el proper 2013 del 20è aniversari de l’entitat.  Coincidint amb aquest esdeveniment, el patronat està elaborant un conjunt d’activitats per celebrar l’aniversari.
 
El Patronat vol d’aquesta manera apropar la seva activitat als diferents àmbits als quals serveix: el món educatiu, el món professional, el món  docent i el món cultural.
 
Tot aquest seguit de mesures es van concretar en una reunió presidida per la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i amb la presència de membres dels Departaments  d’Ensenyament, Cultura, Joventut, i diferents representants del món musical del país. La reunió va permetre constatar quina ha estat l’activitat realitzada per la JONC i que ha permès incrementar el nivell dels joves músics del país amb la implicació, entre d’altres, de la xarxa de centres d’ensenyaments musicals de què disposa Catalunya.
 
En aquest  sentit, en les audicions d’accés a la JONC d’aquest any 2012 s’hi van inscriure 711 aspirants, fet que suposa un increment de prop d’un 30% respecte l’any anterior.
 
 
 
 
28 de maig de 2012