Gallina Blanca

President Mas: "Els 75 anys de Gallina Blanca són un homenatge a la feina ben feta i un contrapunt a l'especulació"

query_builder   29 maig 2012 19:37

event_note Nota de premsa

President Mas: "Els 75 anys de Gallina Blanca són un homenatge a la feina ben feta i un contrapunt a l'especulació"

  •  El cap de l’Executiu ha visitat el Centre de Recerca i Desenvolupament de Gallina Blanca Star a Rubí, amb motiu del 75è aniversari de la companyia
El president Mas durant la seva visita a l'empresa Gallina Blanca
El president Mas durant la seva visita a l'empresa Gallina Blanca
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquesta tarda el Centre de Recerca i Desenvolupament de l’empresa Gallina Blanca Star, a Rubí, amb motiu del 75è aniversari de la companyia. El cap de l’Executiu ha destacat que els 75 anys de presència ininterrompuda de Gallina Blanca al mercat són “un autèntic homenatge a la feina ben feta i un contrapunt a l’especulació”.
 
Artur Mas ha assenyalat que davant les notícies sobre especulacions, que preocupen molta gent, “empreses com Gallina Blanca, que des de fa molts anys estan fent aquesta feina ben feta, estan contribuint perquè el creixement econòmic i la capacitat de crear riquesa al nostre país avui encara tinguin esperances obertes de cara al futur”.
 
El cap del Govern ha destacat “la trajectòria d’èxit contrastada” de l’empresa i ha recordat que va néixer el 1937, “en plena Guerra Civil”. El president ha afegit que “l’arrelament d’aquest tipus d’empreses és, en aquest moment, molt bàsic i important de cara al que estem vivint a nivell de país”.
 
El president Mas, que ha assegurat sentir-se “com a casa”, ha assenyalat que Gallina Blanca “és una empresa que no només és molt emblemàtica, molt innovadora i molt capdavantera, sinó que, a més, és una empresa molt estimada i molt popular”. Artur Mas també ha subratllat la vessant internacional de l’empresa, així com la seva tasca en el camp de la recerca.
 
 
Projectes d’innovació
 
Durant la seva visita, el president de la Generalitat ha estat informat sobre l’evolució del projecte Henufood, liderat per Gallina Blanca Star i en el qual participen també altres empreses del sector de l’alimentació i onze hospitals i centres d’investigació. Henufood té com a objectiu demostrar les propietats saludables dels aliments i la seva contribució a prevenir el risc de patir malalties cròniques a través de l’alimentació diària. La inversió total en aquest projecte és de 23,6 milions d’euros.
 
El president ha visitat en primer lloc el laboratori, on ha pogut veure una de les darreres inversions en tecnologia que ha fet el grup, per valor de 300.000 euros. Es tracta d’un equip d’última generació en cromatografia de masses (UPLC-QTOF), que permet separar i identificar, quantitativament i qualitativament, els compostos actius presents en els aliments i que són els responsables dels efectes beneficiosos per a la salut.
 
Artur Mas també ha visitat la zona anomenada Cuina, on tècnics i cuiners desenvolupen les receptes i apliquen la tecnologia necessària per a la creació dels nous productes. La taxa d’innovació, és a dir, el percentatge de nous productes, representa més del 7% del total de les vendes de Gallina Blanca.
 
Al Centre de Recerca i Desenvolupament, que compta amb una superfície de 1.320 metres quadrats, hi treballen 25 persones qualificades procedents de diferents països.
 
A la visita també hi han assistit l’alcaldessa de Rubí, Carme García; el president de Gallina Blanca Star, Artur Carulla; el director d’Operacions de Gallina Blanca Star, Josep Maria Vila; el director de Recerca i Desenvolupament de la companyia, Andrea D’Agostino, i el delegat territorial del Govern a Barcelona, Salvador Jorba.
 
 

1  

Imatges

Visita a Gallina Blanca

Visita a Gallina Blanca 916