Les Taules Territorials de Ciutadania i Immigració de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran es reuneixen a Lleida i a Sort

query_builder   1 juny 2012 12:52

event_note Nota de premsa

Les Taules Territorials de Ciutadania i Immigració de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran es reuneixen a Lleida i a Sort


Es tracta de la segona sessió de treball a l’àmbit de Ponent i la primera a l’Alt Pirineu l Aran
 
Amb la taula pirinenca, ja són sis les seus territorials del principal espai de consens sobre polítiques d’immigració a Catalunya  
Foto de l'acte
 
Representants d’entitats, món local, cossos de seguretat i organismes de la Generalitat de Catalunya van participar el passat dijous, 31 de maig, en la reunió de constitució de la Taula Territorial de Ciutadania i Immigració de l’Alt Pirineu i Aran, així com en la segona sessió d’aquest organisme a la seva seu de Ponent, celebrada a Lleida dimecres 30 de maig. Es tracta d’un òrgan descentralitzat que s’emmarca dins de la Taula de Ciutadania i Immigració de la Generalitat, l’espai de participació i consens per a les polítiques relacionades amb la gestió del fet migratori a Catalunya.
 
El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, i el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Joan Ramon Saura, van explicar a totes dues sessions les línies d’actuació del Govern en l’àmbit migratori i van informar sobre la situació actual de la immigració a Catalunya. Bosch va fer un repàs sobre l’activitat de la Direcció General que va donar peu a un debat amb suggeriments i sobre projectes de futur.
 
Durant la sessió de constitució a Sort, a més, es van explicar les funcions i els objectius d’aquesta Taula, vinculada a les mesures del Pacte Nacional per a la Immigració. La de l’Alt Pirineu i Aran és la sisena Taula Territorial que es desplega a Catalunya, després de la presentació a finals de 2009 de les de Lleida i Girona, i a mitjans de 2010 de les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central i el Camp de Tarragona.
L’objectiu és fomentar, de forma descentralitzada, la cooperació i participació entre el Govern, els ens locals i la societat civil en les polítiques relacionades amb la immigració, per tal de tenir en compte les realitats i les necessitats específiques de cada demarcació. La composició és oberta a aquelles entitats i ens locals que manifestin la voluntat de participar-hi, així com a aquelles persones que a títol individual o en representació de grups puguin fer aportacions d'interès.
 
La Taula de Ciutadania i Immigració és l’òrgan encarregat d’assessorar el Govern en matèria d’immigració. A banda de les taules territorials, està integrada per diversos grups de treball que analitzen qüestions concretes, pel Plenari des d’on s’aborden els aspectes més estratègics i per la Comissió Permanent, que s’encarrega d’avaluar i fer seguiment del Pla de Ciutadania i Immigració de la Generalitat, així com de les polítiques locals, estatals i europees en el mateix àmbit i que influeixen a Catalunya.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte 916