Platja de Lloret

L'Agència Catalana de l'Aigua comença la campanya de vigilància i control de les aigües de bany a Catalunya durant l'estiu d'enguany

query_builder   4 juny 2012 12:14

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua comença la campanya de vigilància i control de les aigües de bany a Catalunya durant l'estiu d'enguany

 
  • Entre l'1 de juny i el 25 de setembre es faran inspeccions a les platges i s'analitzarà la qualitat de l'aigua de 223 platges i 12 zones de bany interiors
 
  • Es mantindrà la mateixa freqüència de mostreig que a l'estiu de l'any passat
 
  • Com a novetat, se sol·licitarà als ajuntaments la col·laboració en la tramesa d'informació sobre la inspecció visual de la qualitat de les platges i la possible aparició d'incidències o episodis de contaminació
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha començat a desenvolupar, entre l'1 de juny i el 25 de setembre, el pla de vigilància i control de les aigües de bany litorals amb el desenvolupament de programes de prevenció, vigilància i informació de les platges i aigües costaneres.
 
Els objectius d’aquest pla es centren en gestionar les aigües de bany, garantint el compliment de la Directiva Europea d’Aigües de Bany (2006/7/CE) en termes de salut pública, de qualitat de les aigües per a ser aptes per al bany, detectar possibles episodis de contaminació i fer un seguiment i control de les proliferacions de fitoplàncton.
 
Es controlaran 223 platges a través de 248 punts de mostreig distribuits de la següent manera: 86 a la demarcació litoral de Girona, 81 a Barcelona i 81 a Tarragona.
 
Pel que fa a les zones de bany interior, continuaran sent les mateixes que l’any passat (12 punts de bany en embassaments i a l’estany de Banyoles).
 
Les inspeccions a les platges s’efectuaran de manera programada cada 15 dies i quan es detectin afeccions a les aigües de bany motivats per episodis de contaminació de curta durada o en incidents que poden afectar la qualitat de l’aigua.
 
Com a novetat de la campanya d’enguany s’ha sol·licitat als ajuntaments costaners la col·laboració en la tramesa d’informació periòdica sobre la inspecció visual de l’estat de les aigües de bany de les seves platges i la possible aparició d’incidències o episodis de contaminació. Aquesta coordinació entre l’Agència i els ajuntaments permetrà tenir un major control de les incidències i el seu seguiment.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 119