El conseller Recoder referma el seu compromís amb la preservació del patrimoni natural

query_builder   8 juny 2012 12:50

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder referma el seu compromís amb la preservació del patrimoni natural

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha refermat avui el seu compromís i el del Departament en la preservació del patrimoni natural. Ho ha dit durant la inauguració de la  VII reunió de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), que se celebra avui i demà a l’Espai Rural Gallecs, a Mollet del Vallès. Recoder ha recordat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha aprovat el Pla de Treball de Legislatura 2011-2015 de la xarxa de custòdia del territori que inclou un seguit d’accions per dur a terme amb l’objectiu de continuar fomentant aquesta estratègia de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat basada en acords entre propietaris de finques i entitats de custòdia.
 
La custòdia del territori –que és com s’ha traduït al català el terme anglès land stewardship– és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics. Per aconseguir-ho, les anomenades entitats de custòdia cerquen acords i altres mecanismes de col·laboració contínua amb propietaris de terrenys, usuaris del territori, i altres agents públics i privats.
 
La Comissió per al Desenvolupament de la Custòdia del Territori
 
El conseller Recoder també ha explicat que precisament aquesta setmana s’ha reunit la Comissió per al Desenvolupament de la Custòdia del Territori (CDCT). Durant la trobada es van aprovar les recomanacions prioritàries per al desenvolupament de la custòdia del territori a Catalunya, com per exemple el desenvolupament de mesures fiscals i econòmiques, la incorporació de la custòdia dins dels contractes civils i dins de la Llei de Biodiversitat i Patrimoni Natural o la creació d’un Sistema d’homologació dels acords de custòdia del territori.
 
Per donar concreció i vigència a aquestes recomanacions es preveu crear, a més, diferents grups de treball temàtics, igual que el Grup de Treball de custòdia del territori i dret civil, que es va constituir el 22 de maig. Per tal de supervisar i coordinar l’actuació d’aquests grups de treball, durant la legislatura es mantindrà una reunió anual de la CDCT.
 
Creada el 2008, la comissió és un òrgan mixt que agrupa els departaments de la Generalitat que tenen competències vinculades amb el desenvolupament de la custòdia del territori i la XCT.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
DOC | 113