L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 41 pisos amb protecció oficial a Figueres

query_builder   8 juny 2012 14:33

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 41 pisos amb protecció oficial a Figueres

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat avui 41 pisos amb protecció oficial situats a diferents promocions de Figueres (Alt Empordà). Han assistit a l’acte el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, i el cap del servei territorial d’Habitatge a Girona, Lluís Plana.
Del total de pisos, 17 es troben a Rec Susanna, 12 a Fages de Climent, 10 a Horta de l’Hospital, que són de lloguer, i dos més a les promocions de Figueres 33 i Olivar Gran, que són de compra. Tots els habitatges estan inclosos en el Pla de xoc presentat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per adjudicar els pisos buits de la Generalitat, i que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya
 
Al sector Rec Susanna, els pisos es troben als carrers de Pere III i d’Alexandre Deulofeu. Disposen d’un dormitori, una superfície de 42,5 m2 a 53,5 m2, plaça d’aparcament vinculada, i a la promoció hi ha dos pisos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. El preu del lloguer és de 141 euros a 178 euros, més les despeses de comunitat i d’IBI que van dels 23,3 euros als 28 euros.
 
Els habitatges de Fages de Climent està situat al carrer València, tenen una superfície de 57 m2 a 66 m2, dues habitacions, una plaça d’aparcament, i costen de 228,5 euros a 259 euros, amb despeses de 34,4 euros a 37,4 euros.
 
Els pisos de l’Horta de l’Hospital es troben ubicats a la plaça de Joan Tutau i disposen d’un a dos dormitoris i plaça d’aparcament vinculada. La superfície és de 42 m2 a 61 m2, que és el més gran i està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El preu de la renda mensual oscil·la entre els 139 euros i els 204 euros de l’habitatge adaptat, més despeses que poden anar de 28,5 euros a 44 euros.
 
Pel que fa al pis de Olivar Gran, està situat a la plaça Jaume Maurici, té una superfície de 67,7 m2 i un preu mensual de 134 euros. El pis de Figueres-33 fa 58,5 m2 i té un cost de 234,4 euros mensuals. Ambdós habitatges compten amb una plaça d’aparcament vinculada i són de compra.

 Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Fitxers adjunts

NP LLIURAMENT FIGUERES

NP LLIURAMENT FIGUERES
PDF | 44