Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l'incendi que afecta l'Alt Penedès i el Garraf

query_builder   13 juny 2012 06:39

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l'incendi que afecta l'Alt Penedès i el Garraf

A les 08.15 hores el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, atendrà els mitjans de comunicació al càmping Vilanova Park
 
A primera hora del matí està previst que s’incorporin a les tasques d’extinció els mitjans aeris
 
Continua tallada la carretera BV-2115, al seu pas per Castellet i la Gornal
 
Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT
 
Una quarentena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l’incendi que, des d’ahir a primera hora de la tarda afecta les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. En aquests moments s’incorporen a les tasques d’extinció dos helicòpters bombarders i un de comandament, i està previst que, a partir de les 07.30 hores, es vagin incorporant, escalonadament, nou mitjans aeris més.
 
Durant la nit ha disminuït la intensitat del vent i el perímetre de l’incendi, que continua actiu, ha crescut lentament. La zona que es mantenia més activa ha estat al flanc esquerre, a la zona del Mas Baró, sobretot per la part de la cua, amb la qual cosa no s’ha autoritzat el retorn dels veïns de la urbanització de les Palmeres.
 
Les darreres dades provisionals indiquen que el foc hauria cremat unes 570 hectàrees, de les quals 300 són d’arbrat. El perímetre de l’incendi afectaria, segons informa el Cos d’Agents Rurals, l’Espai d’Interès Natural (EIN) del Sistema Litoral Central i els parcs del Foix i del Garraf.
 
Pel que fa a l’afectació viària, continua tallada, en els dos sentits de la marxa, la carretera BV-2115 entre els quilòmetres 3 i 7, al seu pas per Castellet i la Gornal.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada la fase d’alerta del pla Infocat per l’incendi iniciat aquesta tarda a Castellet i la Gornal.
 
Cal recordar que al lloc de l’incendi, a més dels Bombers de la Generalitat, s’han desplaçat també efectius del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Creu Roja, del Sistema d’Emergències Mèdiques, del cos d’Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal i de les policies locals. També han estat habilitats, al càmping Vilanova Park, tant el Centre de Comandament Avançat de la DGPC com el Centre de Comandament dels Bombers de la Generalitat.
 
 
A les 08.15 hores d’aquest matí el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, Jordi Gassió, atendrà els mitjans de comunicació al Centre de Comandament de Bombers, ubicat al Càmping Vilanova Park, carretera BV-2115, entre Vilanova i l’Arboç, Vilanova i la Geltrú (Garraf).