Generalitat de Catalunya

Gairebé 92 milions d'euros per programes socials als territoris de Barcelona

query_builder   12 juny 2012 19:05

event_note Nota de premsa

Gairebé 92 milions d'euros per programes socials als territoris de Barcelona

El 12 de juny al Palau de la Generalitat, en un acte presidit pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, es van signar els contractes programa 2012-2015 amb els representants dels ens comarcals i dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona de més de 20.000 habitants (excloent-hi Barcelona ciutat que té un programa específic). El delegat, Salvador Jorba, va destacar el treball de les administracions locals “des de la primera línia” per atendre immediatament les persones més necessitades.
Generalitat de Catalunya
 
 
Prioritat pels que més ho necessiten. Aquesta és la voluntat del Govern que es posa de manifest amb la destinació de 182,5 euros als ens locals del conjunt territorial de Catalunya perquè prestin enguany l’atenció social. Un total de 91,8 milions són per finançar els serveis socials i les polítiques d’igualtat dels municipis barcelonins, com va anunciar el conseller Cleries.
 
“Hem fet un esforç molt important per mantenir les partides dels contractes programa”, -va subratllar el conseller, que va concretar en 15,3 milions la partida destinada a programes específics d’ajuda a la infància i l’adolescència, i 3,5 a la lluita contra la violència masclista.
 
Salvador Jorba també va valorar que els serveis socials són millor quan més a prop de la gent, i va assenyalar el diàleg com a característica fonamental del treball que fan els ajuntaments i altres entitats local.
 
En concret, el conseller ha signat contractes programa amb els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Igualada, Manresa, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilanova i la Geltrú, el Masnou, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Manlleu, Vic, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Mollet del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda i Terrassa.
 
El finançament també inclou els consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, així com la Mancomunitat La Plana, que inclou diversos municipis osonencs.
 
Aquests contractes programa s’emmarquen en l’Acord marc per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria de serveis socials, programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat pel període 2012-2015 que fa unes setmanes varen signar el Departament de Benestar Social i Família, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).