El Govern condemna contundentment l'homicidi d'una dona a Salt

query_builder   17 juny 2012 15:49

event_note Nota de premsa

El Govern condemna contundentment l'homicidi d'una dona a Salt

  • L' Executiu posa en marxa  noves actuacions de divulgació del telèfon 900900120 per millorar el coneixement que la població té d’aquest servei

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna i rebutja contundentment l’homicidi aquesta matinada d’una dona de Salt, presumptament víctima de violència masclista, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

La presidenta de l’ICD  ha demanat que “les dones que es troben o sospiten que pateixen situacions de violència masclista, i les persones del seu entorn, utilitzin els serveis com la línia de telèfon  900 900 120 , oberta permanentment i confidencial, i els serveis de proximitat que hi ha per tot el territori, com els  serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD)”. 


En aquest sentit, Gatell ha anunciat que el Govern ha posat en marxa aquesta setmana noves actuacions de divulgació del telèfon 900900120 amb l’objectiu de millorar el coneixement que la població té d’aquest servei. També ha demanat la col·laboració de la societat, especialment dels mitjans de comunicació, per a la seva divulgació.

La presidenta de l’ICD ha reiterat que és una prioritat del Govern de la Generalitat continuar posant tots els recursos necessaris per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles. També ha subratllat la importància que “cadascú, des del seu àmbit d’influència, rebutgi qualsevol mostra de violència masclista i abús contra les dones per poder fer un gran front unitari i avançar en l’eradicació de les causes profundes i estructurals d’aquesta xacra”.


El Gabinet d’anàlisi dels casos d’homicidi per violència masclista, que coordina l’ICD, analitzarà els fets de Salt i l’ús que la víctima i el seu entorn van realitzar dels serveis que el Govern i els ens locals posen a disposició de la ciutadania per ajudar les dones en situació de violència masclista. L’objectiu és avaluar l’eficàcia i el coneixement dels serveis existents, així com millorar els mecanismes de detecció, prevenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista.