El secretari general de l'Esport anima els esportistes catalans que participaran als Jocs Paralímpics de Londres

query_builder   21 juny 2012 13:59

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport anima els esportistes catalans que participaran als Jocs Paralímpics de Londres

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha desitjat molta sort i ànims als 40 esportistes catalans preseleccionats per participar amb l’equip estatal als Jocs Paralímpics de Londres d’aquest estiu. Una àmplia representació d’aquest col·lectiu ha estat present avui al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, en un acte en què Ivan Tibau ha confiat a millorar els resultats obtinguts a Beijing fa quatre anys per refermar el “pes de l’esport paralímpic català en la projecció internacional de Catalunya”.
sge
Foto: Jordi Estruch
L’acte, organitzat pel Comitè Paralímpic Espanyol, ha servit per fer públics els noms dels esportistes catalans preseleccionats, la majoria dels quals formaran part del grup definitiu que competiran a Londres, una llista que es coneixerà el 2 de juliol juntament amb la resta d’integrants de l’equip estatal. La presentació d’avui ha comptat amb la presència d’Alberto Jofre, director gerent del Comitè Paralímpic Espanyol, i els esportistes catalans Sarai Gascón, nedadora amb discapacitat física, i Ignacio Ávila, atleta amb discapacitat visual. També hi han estat presents el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner; el director del CAR de Sant Cugat, Joan Fontserè, i presidents de les federacions catalanes vinculades a l’àmbit paralímpic.
 
El XIV Jocs Paralímpics de Londres tindran lloc a Londres entre el 29 d’agost i el 9 de setembre. L’equip paralímpic estatal hi participarà amb 125 esportistes (cecs o deficients visuals, amb discapacitat física, amb discapacitat intel·lectual o amb paràlisi cerebral), dels quals 40 són catalans, i competirà en 15 de les 20 disciplines del programa paralímpic d’estiu.
 
Als Jocs de Beijing del 2008, la delegació estatal va sumar 58 medalles (15 ors, 21 plates i 22 bronzes), 17 de les quals van correspondre a atletes catalans (2 ors, 5 plates i 10 bronzes), que van representar un 50 per cent més que les obtingudes a la cita olímpica d’Atenes quatre anys abans (11 medalles). A la ciutat xinesa, la meitat dels esportistes catalans que van competir es van penjar una medalla.
 
“Aquells resultats van suposar un salt qualitatiu important fruit de la bona feina i l’intens entrenament” del grup paralímpic català, ha dit Ivan Tibau, que s’ha mostrat convençut que “aquesta progressió continuï aquest proper mes de juliol, i puguem mostrar, un cop més, el pes de l’esport paralímpic català en la projecció internacional de Catalunya”.
 
No en va, i tal com ha dit el director gerent del Comitè Paralímpic Espanyol, Catalunya “aporta la base de l’equip estatal a Londres”, amb 40 representants que al llarg de les diverses edicions dels Jocs Paralímpics han sumat 29 medalles (7 en atletisme, 17 en natació, 3 en ciclisme, 1 en boccia i 1 en tennis taula).
 
El secretari general de l’Esport ha desitjat molta sort i ànims als esportistes catalans, i ha agraït el treball i la bona coordinació entre el Comitè Paralímpic Espanyol i la Generalitat, “una tasca conjunta que serveix per donar suport a l’esport per a persones amb discapacitat i a promoure’l a tots nivells”. En aquest sentit, Ivan Tibau ha refermat l’aposta del Govern pels programes d’alt rendiment, com el Programa ARC, en el qual treballa al costat de les federacions implicades per “garantir l’excel·lència i un entrenament en les millors condicions”.
 
“L’esport ens iguala i ens motiva a tots a treballar de valent per aconseguir les fites que ens proposem. Els Jocs Paralímpics és el millor escenari on aquests esportistes poden demostrar la capacitat de superació, la il·lusió i l’esforç, els autèntics valors de l’esport”, ha afegit Ivan Tibau. Per últim, tant Ignacio Ávila com Sarai Gascón s’han felicitat pel reconeixement que han anat guanyant els esportistes amb discapacitat en els últims anys, cosa que els ha permès entrenar-se en millors condicions com a esportistes d’alt rendiment i afrontar els Jocs de Londres “més preparats i forts”.

1  

Imatges

Fotografia dels esportistes paralímpics catalans de Londres'2012 (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia dels esportistes paralímpics catalans de Londres'2012 (Autor: Jordi Estruch) 445