En fase de control l'incendi de Sant Guim de Freixenet (Segarra)

query_builder   21 juny 2012 18:03

event_note Nota de premsa

En fase de control l'incendi de Sant Guim de Freixenet (Segarra)

  • Hi treballen 46 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals hi ha 9 mitjans aeris
  • Segons les primeres informacions hauria afectat una superfície de 140 Ha, bàsicament de vegetació agrícola
  • La carretera LV1003 està normalitzada, mentre que la línia de tren continua tallada
 
Els Bombers de la Generalitat han donat en fase de control, a les 17.34 hores, l’incendi que crema des de primera hora de la tarda al municipi de Sant Guim de Freixenet (Segarra).
 
El foc, que ha afectat segons les primeres estimacions dels Bombers una superfície de 140 hectàrees, no avança i ja no pot superar la capacitat d’extinció, però el seu perímetre no es troba completament assegurat. La vegetació cremada és bàsicament agrícola, encara que també ha afectat massa arbrada i canyissars.
 
A hores d’ara hi treballen 37 dotacions terrestres dels Bombers, així com 9 mitjans aeris. Les tasques d’extinció s’han recolzat amb l’activació de maquinària pesant per llaurar els camps i així fer de tallafoc de la propagació de les flames.
 
Segons que ha informat el Servei Català de Trànsit, la carretera LV1003, que es trobava tallada en tots dos sentits de la marxa, s’ha reobert a dos quarts de sis de la tarda. Per la seva banda, ADIF informa que s’han fet transbordaments per carretera entre Manresa i Cervera dels dos trens que tenien prevista la circulació per aquesta via (línia Hospitalet de Llobregat-Manresa-Lleida), ja que la catenària s’ha hagut de tallar com a conseqüència de l’incendi.
 
Segons les informacions facilitades pels Mossos d’Esquadra ha calgut evacuar, com a mesura preventiva, una masia aïllada; mentre que, d’altra banda, una vintena de persones d’una casa de colònies propera a la zona, s’han desplaçat amb mitjans propis fins a la benzinera de Panadella.
 
Cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil ha emès aquest matí una prealerta del pla especial d’emergències per incendis forestal a Catalunya (INFOCAT) per l’elevat risc a diverses comarques catalanes, entre les quals s’hi troba la Segarra.
 
El dispositiu d’extinció també compta amb la participació del Cos d’Agents Rurals, així com de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres efectius.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 21 de juny de 2012
18.10 hores