Foto de la recepció

Deu joves viatjaran a Nicaragua per participar en un camp solidari del Carnet Jove

Els nois i noies, titulars del carnet, conviuran amb famílies productores de cafè i difondran la seva experiència per promocionar el comerç just

query_builder   22 juny 2012 11:00

event_note Nota de premsa

Deu joves viatjaran a Nicaragua per participar en un camp solidari del Carnet Jove

Els nois i noies, titulars del carnet, conviuran amb famílies productores de cafè i difondran la seva experiència per promocionar el comerç just

Foto de la recepció
El director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Jordi Boixadera, ha rebut als deu joves catalans seleccionats que aquest mes d’agost viatjaran a Nicaragua per participar en un camp de solidaritat dedicat al comerç just i el consum responsable.
 
El projecte, inclòs en el Projecte Carnet Jove Solidari 2012, està organitzat per l’ACJ, adscrita al Departament de Benestar Social i Família, i la Central de Cooperativas Cafetaleras del Norte (Cecocafen), associació que treballa en l'àmbit del comerç just a Nicaragua amb l'objectiu de millorar les condicions de vida dels productors.
 
Els deu nois i noies, tots ells titulars del Carnet Jove d’entre 19 i 24 anys, conviuran amb famílies camperoles de les comunitats d’Aguas Amarillas, Las Escaleras, San Ramon i La Reina, totes elles situats en zones rurals del departament de Matagalpe. Aquestes famílies reben el suport de la Central de Cooperativas Cafetaleras del Norte (Cecocafen), associació que agrupa a una desena d'organitzacions de base en representació de 2.600 productors i productores de cafè.
 
Durant la seva estada al país centreamericà, els joves tindran l’oportunitat de conèixer el dia a dia d'una comunitat camperola i participaran en tallers de capacitació per comprendre els objectius de les cooperatives. L'estada se realitzarà des de l'1 al 28 d'agost.
També se preveu que els participants visitin altres projectes a:
 • Matagalpa: Colectivo de Mujeres de Matagalpa.
 • Managua: Comunidades Eclesiásticas de Base, a Natras, Casa Hogar i Samaritanas.
 • Palacagüina: Organització cooperativa Prodeccop, que agrupa a 2.300 petits productors, el 30% dels quals són dones.
 • Pueblo Nuevo: Centro para la Investigación, la Promoción y el Desarrollo Rural y Social.
 
Difusió a la xarxa
 
A través del bloc www.nicaranicreu.blogspot.com, els joves informaran de la seva experiència (com ja fan des d’aquest mes), amb l’objectiu de conscienciar als prop de 500.000 titulars del Carnet Jove, així com a la resta de joves catalans i a la societat en general, dels avantatges de comprar productes de comerç just. La informació i la conscienciació de la població és, precisament, el principal objectiu de l’estada.
 
Les deu persones seleccionades per anar a Nicaragua, totes elles titulars del Carnet Jove, són:
 
 • Maria López i Acedo, de 21 anys (Sant Joan Despí)
 • Kilian Amadeus i Abellaneda Pérez, de 21 anys (Lleida)
 • Marta Martín i Serrano, de 24 anys (Barcelona)
 • Francesca Femenias i Gual, de 23 anys (Petra, Mallorca)
 • Meritxell Parramon i Vila, de 20 anys (Cassà de la Selva)
 • Sara Medina i Martínez, de 21 anys (Ripollet)
 • Neus Prat i Jané, de 19 anys (Barcelona)
 • Sergi Prats i Cros, de 24 anys (Barberà del Vallès)
 • Ariadna Montoya i Pelegrín, de 21 anys (Caldes de Malavella)
 • Arnau Buxadé i Lombraña, de 20 anys (Ripoll)
 
 
Els joves es van escollir tenint en compte el seu currículum, la vinculació amb entitats vinculades a la cooperació, el seu grau de motivació i la proposta de difusió que volen fer de la seva experiència en el camp solidari. Per a la participació al camp de solidaritat de Nicaragua, els nois i noies han fet un curs de formació entre els mesos d’abril i juny.
 
La contractació del viatge va a càrrec de l’Associació SETEM Catalunya i de l’organització local d’acollida a Nicaragua Cecocafen Central de Cooperatives, associació de comerç just que lluita contra la pobresa de les zones rurals i que dóna suport a més de 10.000 famílies camperoles per defensar la propietat, el rendiment dels cultius i la comercialització dels seus productes.
 
El Projecte Carnet Jove Solidari 2012 compta amb un finançament de 18.000 euros aportats pels propis titulars del Carnet Jove, a través d’un percentatge de la seva quota.