Una radial origen de l'incendi d'ahir a Sant Guim de Freixenet a la Segarra

query_builder   22 juny 2012 11:48

event_note Nota de premsa

Una radial origen de l'incendi d'ahir a Sant Guim de Freixenet a la Segarra

Imatge àrea de l'incendi d'ahira la Segarra
Imatge àrea de l'incendi d'ahira la Segarra
El Departament d'Agricultura recomana extremar les precaucions durant la revetlla de Sant Joan
 
Les investigacions del Cos d’Agents Rurals, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han conclòs que l’incendi que ha cremat 103 Hectàrees, del terme municipal de Sant Guim de Freixenet (Segarra) que va ser causat per un accident originat per una serra radial. L’accident va passar quan una espurna va sortir per la finestra d’una granja i va caure en una zona de bardisses. De les bardisses i vegetació,  el foc va passar al camp de cereals i d’aquesta manera es va originar l’incendi.
 
L’incendi de vegetació agrícola que es va declarar ahir a la tarda a les 14.07 i està en aquests moments controlat, des de la passada nit.
 
Extremar les precaucions per la revetlla de Sant Joan
 
Des del Departament es demana molta prudència i la màxima col·laboració ciutadana durant aquest cap de setmana que coincideix amb la revetlla de Sant Joan. Els efectius del Departament estaran al 100% operatius, però la precaució és bàsica per evitar possibles incendis forestals originats per fogueres de Sant Joan o per pirotècnia.
 
Avui i demà, membres del Cos d’Agents Rurals, observaran la instal.lació de les tradicionals fogueres de Sant Joan en aquells llocs que puguin comportar perill d’incendi forestal. Demà, dia 23, a cada comarca hi haurà dotacions d’agents de guàrdia per tal de verificar possibles columnes de fum en zones forestals. Aquestes unitats estaran situades en punts de guaita estratègics en les zones de més risc d’incendi forestal de cada comarca.
 
Ens els últims 12 anys s’han originat una mitjana d’uns 14 incendis forestals durant la nit de Sant Joan. És molt important anar en compte amb el material que s’utilitza i en la proximitat de les zones boscos i actuar amb màxima prudència
 
 
Previsió de Risc d’incendi per la Revetlla de Sant Joan
 
Segons la previsió de perill del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals del mateix Departament durant la revetlla de Sant Joan  caldrà ser molt prudent tenint en compte la tendència a l’alça del perill d’incendi forestal. Aquest augment de perill d’incendis es basa principalment perquè aquest any hi ha més sequera en comparació dels darrers, una  tendència que a poc a poc es va generalitzant pel territori. Aquí se suma  la possibilitat d’humitats relativament baixes durant la revetlla de Sant Joan. Finalment l’elevat nombre d’hectàrees cremades en els darrers incendis i la globalitat d’aquesta situació fan extremar les precaucions durant l’estiu que s’inicia.
 
Durant els últims sis mesos les precipitacions només han estat abundants als Pirineus, sobretot a la part més occidental. A bona part del país les precipitacions han estat inferiors a la mitjana climàtica. Les precipitacions de juny estan seguint en la mateixa línia i, per tant, el dèficit hídric va augmentant. A més enguany la sequera presenta uns valors més alts que els anys previs excepte a la part nord del país on seria semblant.
 
Davant el risc d'incendi forestal present al nostre territori, cal establir les condicions de vigilància i de seguretat per a la realització de les fogueres tradicionals de la revetlla de Sant Joan.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'incendi

Fotografia de l'incendi
JPG | 3547