Boi Ruiz ha signat a Washington el Memoràndum d'Entesa entre l'Organització Panamericana de la Salut i la Generalitat de Catalunya

query_builder   22 juny 2012 20:18

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz ha signat a Washington el Memoràndum d'Entesa entre l'Organització Panamericana de la Salut i la Generalitat de Catalunya

El Memoràndum permetrà la promoció del model sanitari català com a referència al continent americà
Avui, divendres 22 de juny, a les 11 h (a les 17 h a Catalunya), Boi Ruiz i la directora de l’Organització Panamericana de la Salut (OPS), Mirta Roses, han signat a Washington DC el Memoràndum d’Entesa entre l’OPS i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Salut.
 
L’objectiu d’aquest Memoràndum d'Entesa és establir una col·laboració més estreta en matèria sanitària entre ambdues institucions. Alhora, permetrà la promoció del model sanitari de Catalunya com a referència per a molts països del continent americà, ja que el sistema de salut català gaudeix de gran prestigi internacional, gràcies al seu alt grau de qualitat i excel·lència, a part d’una contrastada eficàcia i eficiència en l’optimització de recursos, que integra a la xarxa d'utilització pública diversos establiments i serveis sanitaris de titularitat diversa.
 
D'altra banda, l’OPS és un organisme internacional de salut pública dependent de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’agència de les Nacions Unides per a la salut a escala mundial. Es va fundar fa més de cent anys i té com a àmbit d'actuació tot el continent americà (els països d’Amèrica del Nord, Amèrica Central i Amèrica del Sud).
 
Les àrees que seran objecte de col·laboració i assessorament, sense que generi cost econòmic per a l'Administració de la Generalitat, són: salut pública, assistència, primària i hospitalària, emergències mèdiques i transport sanitari medicalitzat, infermeria, recerca i innovació mitjançant la implementació de polítiques de recerca per a la salut, formació de directius de la salut, centres col·laboradors i xarxes en salut, salut electrònica i tecnologies de la informació i la comunicació, cooperació en recursos humans, governança i organització dels sistemes de salut, programes de control del VIH, planificació i gestió de cures pal·liatives.
 
El conseller de Salut, que es troba de viatge oficial als Estats Units, també s’ha reunit amb tots els membres catalans de l’OPS.