Protecció Civil posa en prealerta el pla Infocat pel risc d'incendi forestal a 14 comarques catalanes

query_builder   25 juny 2012 12:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el pla Infocat pel risc d'incendi forestal a 14 comarques catalanes

  • Si diviseu foc o alguna columna de fum és important avisar ràpidament al telèfon d’emergències 112
  • A mitjans de setmana es preveu una pujada important de les temperatures, que pot fer augmentar el risc d’incendis
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per les previsions de risc d’incendi forestal durant tot el dia d’avui a 14 comarques catalanes. A més, es preveu que els propers dies es mantingui el risc d’incendi o fins i tot s’incrementi a partir de la pujada destacada de temperatures.
 
En concret, les comarques amb més risc són: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat (Tarragona); Alt Penedès (Barcelona); Bages (Catalunya Central); Garrigues, Segarra, Segrià i Urgell (Lleida); i Baix Ebre, Ribera d’Ebre, i Terra Alta (Terres de l’Ebre).
 
A més, i d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, davant aquesta situació de risc queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.
 
 
Barcelona, 25 de juny de 2012
12.40 hores