El Govern destaca el paper del Banc dels Aliments com "un model a seguir i un referent"

query_builder   25 juny 2012 18:50

event_note Nota de premsa

El Govern destaca el paper del Banc dels Aliments com "un model a seguir i un referent"

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha participat aquesta tarda, a Barcelona, en el 25è aniversari del Banc dels Aliments de Barcelona, acte presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i que també ha comptat amb el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, entre altres.
Un moment de l'acte
Un aspecte de l'acte
Pelegrí ha volgut felicitar el Banc dels Aliments i agrair la tasca de tots els que durant aquests 25 anys han aportat el seu gra de sorra a “una entitat pionera al nostre país en la lluita contra la fam i el malbaratament alimentari. El vostre esforç, la vostra dedicació, els vostres valors i la vostra aportació a la societat us converteixen en un model i un referent, i alhora una font d’inspiració, una esperança en aquest complicat context. Sou una entitat consolidada i reconeguda, que té en la proximitat i la complicitat la seva fortalesa, un exemple que cal sumar esforços i sinèrgies per sortir-nos-en”.
 
Com ha afegit el conseller, el Banc dels Aliments desenvolupa una gran feina en aquells espais on cal una actuació directa i personal, espais on sovint a l’Administració li és difícil d’actuar de forma eficient. “Heu sabut donar molt bons fruits d’aquella llavor plantada fa 25 anys, i ara són temps difícils, per als més desafavorits i ara més que mai necessiten el suport de tothom per a poder tirar endavant els 365 dies de l’any”, ha destacat Josep Maria Pelegrí, qui també ha volgut lloar la tasca dels voluntaris i de les empreses implicades que, tot i els moments difícils que travessen, continuen ajudant i subministrant aliments de forma regular.
 
“El dret de l’alimentació és bàsic. Catalunya és un poble solidari, ha demostrat moltes vegades que respon de manera implicada i activa davant la necessitat, però hem d’arribar a més”, ha assenyalat el conseller, qui ha instat les empreses agroalimentàries a col·laborar amb el Banc dels Aliments: “cal destinar tots els aliments que no es poden comercialitzar, però que són consumibles, a iniciatives com la del Banc, cal recuperar aquests aliments. Si apostem per aquesta ‘cadena solidària’, podrem ampliar la xifra de persones beneficiàries que hi ha actualment, lluitar contra el malbaratament alimentari, i pal·liar l’exclusió social. De fet, ja són moltes les empreses agroalimentàries catalanes que han fet aquest pas, que estan reforçant cada cop més la seva vessant humanitària i social, i que han trobat amb el Banc dels Aliments un pont eficaç per a fer arribar els seus excedents a les persones més necessitades. Ara més que mai l’agroindústria catalana vol retornar a la societat allò que li ofereix i vol demostrar el seu caràcter multifuncional i estratègic”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha indicat que “la gastronomia, l’agroindústria, té les bases en el caràcter del sector primari: el compromís amb la terra, la cura de l’entorn, el treballar per a un producte que satisfaci als altres, etc. Tant les actituds com els valors del sector són un factor de competitivitat”.
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, també s’ha afegit a la felicitació al Banc dels Aliments “per la seva trajectòria exemplar” i ha destacat que “Catalunya sempre ha tingut un gran actiu social. L’associacionisme i el voluntariat han estat sempre expressions de la solidaritat que ens defineix com a nació, i un dels més clars exponents en aquest sentit és el Banc dels Aliments, amb la seva  trajectòria llarga i brillant”.
 
Cleries ha destacat la importància que té en moments de dificultat la suma de l’esforç i el treball per part de les administracions, les entitats i els ciutadans i ciutadanes del país. “Des del Govern creiem en la nostra societat i en la seva voluntat i capacitat de resposta. La identitat de Catalunya com a nació porta implícita aquesta solidaritat que ens defineix i ens és pròpia. Des del Govern de la Generalitat estem prioritzant la lluita contra la pobresa i impulsant accions importants en aquest sentit. Però si a això afegim tasques tan destacables com la que La Fundació Banc dels Aliments està desenvolupant des de 1987, quan es va convertir en una institució pionera al l’Estat, aleshores els resultats creixen, perquè en aquests casos, sumar esforços multiplica els resultats”.

1  

Imatges

Moment de l'acte

Moment de l'acte 75