L'Incasòl inicia la rehabilitació del nucli antic de Gombrèn i de l'església de Ger

query_builder   26 juny 2012 12:22

event_note Nota de premsa

L'Incasòl inicia la rehabilitació del nucli antic de Gombrèn i de l'església de Ger

L’Institut Català del Sòl ha iniciat les obres d’urbanització de la plaça del Roser i el carrer del Pare Coll situats al centre del nucli antic de Gombrèn, al Ripollès, i la rehabilitació de l’Església parroquial de Santa Maria a Ger, a la Cerdanya.
 
Ambdues obres s’inscriuen en el programa Reviure les velles ciutats, promogut per la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.
 
Nucli antic de Gombrèn
La plaça del Roser està situada davant l’església de Sant Pere, amagada per la cruïlla de la carretera a Campdevànol, i el carrer del Pare Coll comunica aquesta plaça amb el carrer de Carabasser i fa una forta pendent sense punts de recollida d’aigües pluvials. La pavimentació té esquerdes i aixecats, la xarxa de clavegueram és insuficient i les xarxes de serveis són molt precàries.
 
Les obres consistiran en la renovació de la pavimentació de la plaça i el carrer, la millora de les xarxes d’electricitat i telefonia i l’adequació de la recollida d’aigües de pluja. Així mateix, es modificarà el mur de contenció de la plaça amb la col·locació d’un banc corregut de formigó prefabricat com a límit entre la plaça i la carretera i es plantaran arbrers autòctons.
 
L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Xavier Sadurní, té un pressupost de 196.615,97 euros i un termini d’execució de sis mesos. Els promotors són l’Ajuntament de Gombrèn, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Institut Català del Sòl.
 
Església de Santa Maria de Ger
La restauració d’aquesta església parroquial es centrarà en arranjar la coberta del campanar i col·locar una barana a l’escala, canviar l’estructura de coberta de la nau esquerra de l’església i fer-la de nou.
 
L’obra, basada en un projecte de l’arquitecte Ambròs Monsó, té un pressupost de 47.088,59 euros i un termini d’execució de quatre mesos. Els promotors són l’Ajuntament de Ger, el  Bisbat d’Urgell, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Institut Català del Sòl.
 
L’església parroquial de Santa Coloma és d’origen romànic, documentada des del segle X, tot i que l’edifici actual és fruit d’una reconstrucció del segle XVIII. De l’època romànica es conserva la porta de ponent i una talla romànica de la Mare de Déu al MNAC.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 82