Benestar Social i Família subvenciona 3 projectes de Càritas Diocesana de Tortosa per la lluita contra la pobresa

query_builder   26 juny 2012 13:22

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família subvenciona 3 projectes de Càritas Diocesana de Tortosa per la lluita contra la pobresa

  • Les Terres de l’Ebre han rebut 83.400€ destinats a Càritas Diocesana de Tortosa per impulsar 3 projectes adreçats a persones i infants en risc d’exclusió social
El Departament de Benestar Social i Família ha resolt la convocatòria extraordinària de subvencions destinada a entitats per al desenvolupament d’accions de lluita contra la pobresa per a l’any 2012.
 
Les Terres de l’Ebre han rebut 83.400€ destinats a Càritas Diocesana de Tortosa per impulsar 3 projectes adreçats a persones i infants en risc d’exclusió social.
 
En aquest sentit, la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, valora molt positivament l’adjudicació d’aquests diners a les nostres terres, tot remarcant el fet que s’ha tingut especial cura en la territorialitat a l’hora de repartir l’import de la subvenció. Cid afirma que “davant la difícil situació econòmica que travessa el país, s’havia de fer tot l’esforç possible per tal que les entitats del nostre territori que treballen atenent a les persones més necessitades poguessin prioritzar les actuacions de lluita contra la pobresa i l’exclusió social”.
Cid fa palès “l’agraïment i el reconeixement als Serveis Socials Bàsics dels ens locals que treballen en coordinació amb el Departament pel seu esforç diari en la lluita per la eradicació de la pobresa al nostre territori
 
Per la seva part, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, expressava la seva satisfacció dient que “l’objectiu de la convocatòria és donar impuls a aquestes entitats socials que fan una tasca més que lloable, treballant des de la primera línia en l’atenció a les persones més vulnerables de les Terres de l’Ebre”.
 
Els projectes beneficiaris incideixen en tres línies d’actuació:
  •  Línia A. Desenvolupament de serveis específics per atendre necessitats bàsiques d’alimentació i/o higiene.
  •  Línia B. Accions específiques en l’àmbit de les persones sense llar en el seu procés de recuperació d’autonomia personal i vincles socials.
  •  Línia D. Accions específiques dirigides a lluitar contra la pobresa infantil, especialment en zones d’actuació preferent.
Amb aquesta subvenció, Càritas Diocesana de Tortosa vol portar a terme accions concretes als municipis de l’Aldea, l’Ametlla, l’Ampolla, Amposta, Camarles, Deltebre, Móra, El Perelló, Sant Jaume d’Enveja, La Sènia, Gandesa, Tortosa i Sant Carles de la Ràpita.