14 centres públics de les Terres de l'Ebre faran horari compactat el curs 2012-13

query_builder   26 juny 2012 12:25

event_note Nota de premsa

14 centres públics de les Terres de l'Ebre faran horari compactat el curs 2012-13

  • Les sol·licituds no autoritzades són a causa de l’incompliment de les condicions necessàries. Aquesta autorització té vigència per a un curs
  • La preinscripció per al curs 2012-13 oferta 80 grups de P3 i 67 grups de 1r d’ESO
El director territorial d'Ensenyament, juntament amb la sotsinspectora en cap del Departament, presenten l'horari compactat als centres de secundària de les Terres de l'Ebre
El director territorial d’Ensenyament, Antoni Martí, ha fet públiques avui les dades dels centres públics de les Terres de l’Ebre que han sol·licitat la jornada comptada per al proper curs 2012-13. Un total de 15 sol·licituds de les quals, la Comissió tècnica, creada als Serveis Territorials, han autoritzat a 14 centres públics de secundària de la zona a realitzar la jornada compactada.
L’únic centre que no s’ha autoritzat és l’Institut de la Terra Alta, “perquè malgrat haver rebut una bona valoració ja tenien el contracte del menjador fet i la seua cancel·lació hagués suposat una despesa superior als beneficis de l’horari compactat, mentre que la resta dels 22 centres secundària de les Terres de l’Ebre ja no ho havien sol·licitat” – ha explicat Antoni Martí. L’autorització suposa doncs un  93,33% dels que ho van demanar.
 
A més a més, el director territorial d’Ensenyament ha volgut destacar que “l’interès d’alguns centres ja s’havia manifestat l’any passat però, també hem volgut saber quina era l’acceptació dels pares i mares, per això, hem sol·licitat valoracions als mateixos centres, que han arribat fins a més del 80%”. Sobretot, la bona acollida a les Terres de l’Ebre “es basa en què molt de l’alumnat és transportat i en què les ciutats més grans poden avançar les activitats extraescolars i tornar a casa més aviat” – ha comentat Antoni Martí.
 
La decisió es va fer saber a finals de la setmana passada a tots els afectats i és d’aplicació a partir del curs vinent. Aquesta autorització és només per a un curs, durant el qual la Inspecció del Departament farà un seguiment de la proposta pedagògica del centre durant tot l’any i a l’acabar el curs en faran l’avaluació final dels resultats acadèmics dels estudiants. Posteriorment, l’any 2013-14 els centres que ho vulguin hauran de tornar a sol·licitar l’horari compactat.
 
Durant la roda de premsa, el director territorial d’Ensenyament, Antoni Martí, també ha presentat les dades de la preinscripció de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària, que hauran de ser ratificats posteriorment amb la matrícula.
En total, es crearan un total de 80 grups de P3 – 72 públics i 8 concertats –, que suposa una reducció de 4 grups i 130 alumnes menys, respecte la matrícula del setembre passat; i 67 grups de 1r d’ESO – 58 públics i 9 concertats – que són 2 grups menys i 155 alumnes menys.
 
Al mateix temps, Antoni Martí ha informat que des d’ahir les màquines estan treballant ja en les obres de construcció de l’Escola St. Llàtzer de Tortosa i que els tècnics de l’empresa pública GISA visiten avui les obres de l’institut del Centre de Tecnificació Esportiva a Amposta, que entrarà en funcionament l’1 de setembre de 2012.