Bosch celebra la participació i el diàleg en la segona Taula Territorial de Ciutadania i Immigració de les comarques gironines

query_builder   27 juny 2012 11:54

event_note Nota de premsa

Bosch celebra la participació i el diàleg en la segona Taula Territorial de Ciutadania i Immigració de les comarques gironines

És l’espai de consens que promou el Govern per avaluar les polítiques públiques de gestió de la diversitat
 
El director general per a la Immigració va explicar les línies estratègiques del Departament de Benestar Social i Família en aquest àmbit
 
També es van exposar tres bones pràctiques en l’àmbit del foment del català, la prevenció de les mutilacions genitals femenines i el foment del teixit associatiu
Ponència inaugural
Representants de diverses entitats, organitzacions, agents socials, ens locals i d’organismes de la Generalitat a la demarcació van participar ahir al vespre a la segona reunió de la Taula Territorial de Ciutadania i Immigració de les comarques gironines. Es tracta de l’espai de participació i consens sobre polítiques públiques de gestió de la diversitat que promou el Departament de Benestar Social i Família, de forma descentralitzada al conjunt del país.
 
El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, i el director dels serveis territorials del Departament a Girona, Ferran Roquer, van protagonitzar les primeres intervencions per explicar les línies estratègiques del Govern en aquest àmbit i que passen, essencialment, per desenvolupar la Llei d’acollida i les mesures del Pacte Nacional per a la Immigració, renovat el passat mes de març. Bosch va celebrar, alhora, que la participació i el diàleg fossin els protagonistes de la reunió d’ahir.
 
Durant el transcurs de la Taula també es van exposar tres iniciatives de treball coordinat que constitueixen exemples de bones pràctiques al territori com són la Comissió d’Organismes i Serveis per al Foment de la Llengua Catalana, promoguda per la Direcció General de Política Lingüística; el Grup de treball de prevenció de la Mutilació Genital Femenina, promogut per la Direcció General per a la Immigració entre d’altres organismes; i la Taula d’Entitats de Suport a Immigrants (TESI) que agrupa associacions gironines com Càritas, la Fundació SER.GI o Creu Roja. 
 
El Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General per a la Immigració, promou taules territorials a Girona, Lleida, l’Alt Pirineu, les Terres de l’Ebre, la Catalunya central i el Camp de Tarragona, a més a més de la comissió permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració que es reuneix amb caràcter periòdic a Barcelona.
 
L’objectiu és fomentar, de forma descentralitzada, la cooperació i participació entre el Govern, els ens locals i la societat civil en les polítiques relacionades amb la immigració, per tal de tenir en compte les realitats i les necessitats específiques de cada demarcació. La composició és oberta a aquelles entitats i ens locals que manifestin la voluntat de participar-hi, així com a aquelles persones que a títol individual o en representació de grups puguin fer aportacions d'interès.
 
La Taula de Ciutadania i Immigració és l’òrgan encarregat d’assessorar el Govern en matèria d’immigració. A banda de les taules territorials, està integrada per diversos grups de treball que analitzen qüestions concretes, pel plenari des d’on s’aborden els aspectes més estratègics i per la comissió permanent, que s’encarrega d’avaluar i fer seguiment del Pla de Ciutadania i Immigració de la Generalitat, així com de les polítiques locals, estatals i europees en el mateix àmbit i que influeixen a Catalunya. 

1  

Fitxers adjunts

Plànol general de la Taula territorial a Girona

Plànol general de la Taula territorial a Girona
JPG | 1749