El director general d'Afers Religiosos ha clausurat la II Trobada Interreligiosa Iberoamericana

query_builder   27 juny 2012 17:31

event_note Nota de premsa

El director general d'Afers Religiosos ha clausurat la II Trobada Interreligiosa Iberoamericana

  • Ahir van ser rebuts al Palau de la Generalitat per la vicepresidenta del Govern
  • La Declaració de Barcelona es lliurarà als caps d’Estat de la XXII Cimera Iberoamericana
Pep Estellé
El director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Xavier Puigdollers, ha presidit aquest migdia al Palau Moja de Barcelona la clausura oficial de la II Trobada Interreligiosa Iberoamericana, que s’ha celebrat a Barcelona des del proppassat dilluns. La trobada, convocada amb el lema "Una relació renovada entre els països iberoamericans des de la visió de les comunitats de fe", ha estat organitzada Grup de Treball Estable de Religions i Religions per la Pau Amèrica Llatina i el Carib.
 
En l’acte de clausura, Xavier Puigdollers ha agraït als participants el seu treball i les seves aportacions, fetes des de la diversitat cultural, religiosa i idiomàtica. El director general d’Afers Religiosos ha glossat en la seva intervenció “la capacitat de diàleg i d’escolta i la importància del diàleg interreligiós”. En l’acte de clausura també s’ha discutit i aprovat el document anomenat la Declaració de Barcelona que serà lliurat als caps d’Estat que participaran el mes de novembre a Cadis en la XII Cimera Iberoamericana. En aquesta Declaració s’exhorta els països iberoamericans, entre d’altres, a “la resolució pacífica per a les controvèrsies entre els Estats, la promulgació de Lleis de Llibertat Religiosa, l’establiment d’una Convenció Iberoamericana de Llibertat Religiosa, la penalització de totes les formes d’odi basat en motius religiosos, la protecció de la dignitat de la persona humana, donar suport a l’esforç de les comunitats religioses en l’alleujament de la pobresa i al manteniment del compromís per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni”.
 
Durant tres dies, s’han aplegat a Barcelona líders, experts i representants de les confessions religioses de l'espai iberoamericà i de les confessions religioses presents a Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol i Portugal. Ahir van ser rebuts al Palau de la Generalitat per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, qui els va encoratjar en el seu treball. Dilluns es va celebrar l’acte inaugural al Parlament de Catalunya, presidit per la presidenta Núria de Gispert.
 
Entre d’altres, han participat en aquesta II Trobada Interreligiosa Iberoamericana el cardenal arquebisbe de Guadalajara (Mèxic), Francisco Robles, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el secretari executiu de la FEREDE, Mariano Blázquez, i el president de la Comissió Islàmica d’Espanya, Riay Tatari. Pel que fa a les comunitats religioses iberoamericanes, han estat presents representants de Religions per la Pau Amèrica Llatina i el Carib, Secretaria General Iberoamericana, Consell Episcopal Llatinoamericà (CELAM), Fòrum Iberoamericà de Diàleg Evangèlic (FIDE) i el Consell Evangèlic de Veneçuela.

1  

Fitxers adjunts

Pep Estellé

Pep Estellé
JPG | 983