Protecció Civil manté activada l'alerta del Procicat per onada de calor i insisteix a extremar les precaucions

query_builder   28 juny 2012 12:08

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté activada l'alerta del Procicat per onada de calor i insisteix a extremar les precaucions

 
  • Segons les darreres previsions meteorològiques, l’episodi d’onada de calor es reforça i es podria allargar fins el cap de setmana

 

  • Protecció civil recomana especialment evitar les activitats d’esforç a l’aire lliure durant les hores centrals i de major insolació, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran

 

  • El departament de Salut manté el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS)

 

  • La DGPC demana extremar la precaució davant el risc d'incendi, agreujat per les altes temperatures
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la  fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen que la calor s’anirà intensificant i l’episodi s’allargarà fins al cap de setmana.
 
Avui, les comarques més afectades per aquest augment significatiu de les temperatures són les de l’extrem nsud i nord-est de Catalunya: Alt Empordà, Anoia, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Garrigues, Gironès, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Pla de l'Estany, Segarra, Segrià, Solsonès, Urgell, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Ebre, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrotxa, Montsià, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Selva, Terra Alta i Vall d'Aran.
 
En  l’àmbit sanitari, Salut Pública manté també activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS). Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant qualsevol dels números següents: 112, 061, 902 111 444, on us poden atendre diàriament durant les 24 hores.
 
A més, des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de la Direcció General de Protecció Civil, es fa un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i de la població en general.
 
Per aquest motiu, la DGPC manté vigents les recomanacions als municipis per tal de que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d’incendi forestal i a la protecció dels elements més vulnerables (gent gran, nadons, malats crònics,...). De la mateixa manera la DGPC recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Per fer-ho, poden consultar els consells d’autoprotecció en els següents enllaços:
 
 
En qualsevol cas els consells bàsics per fer front a la calor són hidratar-se molt, cobrir-se el cap al carrer i tenir cura dels nadons i de la gent gran. La DGPC també demana a la ciutadania que mantingui contacte amb amics o familiars d'edat avançada o malalts crònics que viuen sols.
 
Barcelona, 28 de juny de 2012