Es presenta l'Associació de Desenvolupadors i Editors de Videojocs a Catalunya DEVICAT

query_builder   28 juny 2012 14:46

event_note Nota de premsa

Es presenta l'Associació de Desenvolupadors i Editors de Videojocs a Catalunya DEVICAT

  • La presentació s’ha fet en el marc de Barcelona Gamelab 2012, Fira Internacional del videojoc i l’oci interactiu
 
  • El conseller Mascarell ha destacat que “tenim l’oportunitat de crear a Catalunya un clúster en l’àmbit del videojoc”
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el creador de videojocs i assessor de Gamelab, Gonzo Suárez i el president de DEVICAT, Gerard Fernández, han presentat avui l’associació DEVICAT, Desenvolupadors i Editors de Videojocs a Catalunya. L’acte ha tingut lloc en el marc de Barcelona Gamelab 2012, Fira Internacional del videojoc i l’oci interactiu.
 
Els membres fundadors de la nova associació són:
 
  • Digital Chocolate -> Gerard Fernández. Director general. Va fundar als 25 anys l’empresa Microjocs Mobile S.L. amb altres socis, i va arribar a tenir més de 40 treballadors. L’empresa es va vendre a Digital Chocolate (EUA) el 2007 i des d’aleshores treballa com a estudi independent. Defineixen i dissenyen els productes i els executen directament a Barcelona, però amb el suport de màrqueting i financer de la matriu Digital Chocolate als EUA.
 
  • Digital Legends -> Xavier Carrillo. Director general. Ha consolidat una de les empreses desenvolupadores de videojocs amb més qualitat a Catalunya, i ha ofert els seus serveis a les publicadores més grans del món. Actualment estan desenvolupant productes propis (IP) paral·lelament amb el desenvolupament de productes per a tercers.
 
  • Novarama -> Dani Sanchez Crespo. Director general. Va començar com a estudi independent amb el desenvolupament de jocs per a consoles. Va convèncer la coneguda empresa Sony Playstation de la seva qualitat i compromís amb la indústria amb el seu producte de més èxit, Inviziminals, i es va convertir així en estudi First Partner de Sony Playstation.
 
  • Socail Point -> Horacio Martos i Andres Bou. Directors generals. Van constituir la societat el 2008 i des d’aleshores no han parat de créixer. Actualment estan en procés d’una segona ronda de finançament de companyies de capital risc, i són l’empresa independent més gran a Catalunya.
 
  • UbiSoft -> Maria Therese. Directora general. És un estudi desenvolupador de jocs per a la matriu francesa d’una de les empreses més conegudes en la indústria dels videojocs. Tot i que va començar l’activitat a Catalunya per qüestions de despeses i de qualitat, actualment continua sent una empresa referent al territori.
 
Entre totes aquestes empreses donen feina a prop de 500 persones a Barcelona. Les seves facturacions anuals superen els 50 milions d’euros.
 
 
La creació d’un clúster del videojoc a Catalunya
En la presentació de DEVICAT, el conseller Mascarell ha destacat la importància de “desplegar el videojoc com a sector estratègic, amb el suport de l’administració pública i acompanyat d’elements clau com una formació de qualitat. Ferran Mascarell ha volgut remarcar que aquesta voluntat de “treballar plegats és el que es diu clúster. Aquí tenim l’oportunitat de crear un clúster en l’àmbit del videojoc”.
 
El conseller ha afirmat que està segur que “la fira Gamelab serà un esdeveniment de referència per al sector del videojoc a Barcelona, a Catalunya, a l’Estat espanyol i a nivell internacional”.
 
Per la seva banda, el creador de videojocs i assessor de Gamelab Gonzo Suárez ha explicat que “el videojoc és una indústria que no només creix, sinó que a més genera creixement i riquesa. És una indústria agraïda a l’hora d’oferir el seu potencial al teixit industrial”. “El videojoc és un element bàsic de les indústries culturals”, ha conclòs.
 
Finalment, el president de DEVICAT, Gerard Fernández, ha agraït “el suport que l’administració catalana dóna des de fa un any al sector del videojoc”. “El fet que ara tinguem l’administració pública que ens dóna suport és un gran avantatge i la decisió de crear l’associació també està relacionada amb aquesta voluntat d’interactuar amb l’administració”.