Actualització: els Bombers continuen treballant per controlar el foc de Cabacés (Priorat)

query_builder   29 juny 2012 13:06

event_note Nota de premsa

Actualització: els Bombers continuen treballant per controlar el foc de Cabacés (Priorat)

 
· En aquests moments hi treballen 45 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris
 
· L’objectiu d’avui és rematar el perímetre i la zona nord del foc, que es troba en fase de control des d’ahir
 
· La Direcció General de Protecció civil manté activada la fase d’alerta del Pla INFOCAT. Així mateix, el Consell Assessor del Pla es troba reunit per avaluar l’elevat risc d’incendi que pateix Catalunya
 
· Els Bombers de la Generalitat han enviat 2 avions de vigilància i atac a col·laborar en les tasques d’extinció d’un important incendi a la província de València
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Cabacés (Priorat), que està en fase de control des de les 20.31 hores d’ahir. Tal i com ha explicat Agustí Gatell, cap de la regió d’emergències de Tarragona, el perímetre del foc està tancat per línies d’aigua i l’objectiu d’avui és rematar el perímetre amb aigua i eines manuals, mentre que a la zona nord del foc s’hi està treballant principalment amb mitjans aeris.    
 
La zona on es treballa més intensament és la més propera a Cabacés, entre el Mas del Roger i el Mas de Baix. Els Bombers utilitzen també maquinària pesada a la zona del Mas de la Canaleta, per fer un tallafoc.
 
Pel que fa a la previsió meteorològica, s’espera que al migdia es reforci la marinada, tot i que el vent pot ser variable i està condicionat per l’orografia. Les temperatures són una mica més altes que ahir i no es preveu que es recuperin les humitats.
 
Atès que l’incendi no es troba controlat, els comandaments de Bombers preveuen que les persones desallotjades no puguin tornar a casa seva avui.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté activada  la fase d’alerta del Pla INFOCAT. A les 11 hores s’ha reunit el consell assessor del Pla INFOCAT a la sala del CECAT de Protecció Civil per valorar la situació de l’elevat risc d’incendi forestal que afecta Catalunya.
 
Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície total de 110 hectàrees, majoritàriament, del terme municipal de Cabacés. La vegetació afectada és principalment pi blanc i matoll.
 
Des del Parc Natural de Montsant es destaca la importància de la zona afectada pel seu interès com a mosaic agroforestal, que a més feia de connector ecològic entre l’Espai Natural Protegit Montsant i els altres espais de la serralada pre-litoral i les muntanyes del Priorat central. L’incendi ha afectat l’itinerari de patrimoni cultural de pedra seca dels Montalts i s’apunta la possibilitat que el foc hagi afectat zones d’espècies vegetals protegides.
 
Segons el Servei Català de Trànsit, a les 11.40 hores s’ha reobert la circulació a les vies afectades per l’incendi: la T-702, a Morera de Montsant; la T-710, a Vilella Baixa; i la T-713, al seu pas pel municipi de Falset.
  
 
Col·laboració amb incendi forestal a València
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han enviat 2 avions de vigilància i atac a col·laborar en les tasques d’extinció d’un important incendi forestal al terme municipal de Yátova (província de València), en resposta a la sol·licitud feta des del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 29 de juny de 2012
13.00  hores